play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Petu godinu za redom, u Trnovcu su održane dječje seoske igre „Kak su se naši dedek i babica igrali“

Već petu godinu, KUD „Mak” Trnovec, uz podršku Općine Trnovec Bartolovečki, provodi i realizira projekt dječjih seoskih igara pod nazivom „Kak su se naši dedek i babica igrali” u kojem sudjeluju zainteresirana djeca s područja općine i Varaždinske županije te dječje skupine gostujućih prijateljskih KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva. Ove godine sudjelovalo je osam ekipa i to tri ekipe KUD-a „Mak“ Trnovec, po dvije ekipe KUD-a Martijanec i dječjeg vrtića ZEKO te ekipa CTK Varaždin. Prvo mjesto osvojio je KUD „Mak” Trnovec 3, drugi je bio KUD „Mak” Trnovec 2, a treće mjesto osvojila je ekipa Martijanec 2. Svi članovi ekipa primili su medalje, a najuspješniji i pehare za prvo, drugo i treće mjesto.

Manifestacija je edukativno-prezentacijskog karaktera jer sve sudionike uči načinu igranja nekih novih-starih igara i kvalitetnom provođenju vremena u prirodi. “Dječje seoske igre natjecateljskog su karaktera, a tijekom njihova održavanja potiče se fair play, suradnja, zajedništvo unutar tima, poštovanje prema članovima suparničkih timova i pridržavanje postavljenih pravila kao esencijalnih elemenata sporta i cjelokupnog djelovanja. Svi timovi igraju sve igre i skupljaju bodove prema vremenu potrebnom da završe igru. Bodovi skupljeni po igrama se zbrajaju i pobjednik postaje tim koji je osvojio najviše bodova. Prilikom proglašenja pobjednika, svi članovi tima dobivaju medalje i priznanje za sudjelovanje, dok timovi koji su osvojili prva tri mjesta osim medalja i priznanja dobivaju slatke pakete”  objasnio je predsjednik KUD-a „Mak“ Trnovec, Miro Koren.

Tijekom provođenja manifestacije djeca, mladi, roditelji i svi žitelji Općine Trnovec Bartolovečki upoznati su s mogućnostima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te motivirani da izađu u prirodu kako bi osvijestili da je puno ljepše i zanimljivije razgovarati s prijateljima uživo. Zbog toga je poželjno da dođu i odrasli kako bi dobili neko novo iskustvo kojim će moći dodatno poticati svoju djecu. ” Organizacijom ove manifestacije obogaćuje se kulturni život Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske županije. Također potiče se razmjena iskustva i znanja među osobama, posebno djecom, iz različitih krajeva Lijepe naše i šire, uz razvijanje poštovanja i prihvaćanja različitosti. Poučavanjem djece i mladih o važnosti poštivanja svoje prošlosti i prenošenja baštine na nove naraštaje, možemo biti sigurni da će tradicija i baština predaka zauvijek ostati tinjajući plamen u budućnosti” ističe načelnica Verica Vitković.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%