play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pedesetak branitelja na generalnoj probi u varaždinskom kazalištu

Na sinoćnjoj generalnoj probi predstave Majka Hrabrost i njezina djeca, koja će večeras biti premijerno odigrana na Velikoj sceni varaždinskog kazališta, bilo je i pedesetak branitelja i članova njihovih obitelji.

Članove braniteljskih udruga na generalnu probu ove antiratne drame Bertolta Brechta pozvao je njen redatelj Krešimir Dolenčić.

– To je ipak Brechtov teatar, publika je ovdje lice i bilo mi je jako stalo da ljudi dođu na probu, važno nam je da razgovaramo – istaknuo je Krešimir Dolenčić, koji je uoči i nakon izvedbe razgovarao s publikom o ovoj potresnoj Brechtovoj drami.

 

Publiku koja je sinoć pogledala generalnu probu Majke Hrabrost predstava je očito duboko ganula.

-Predstava je jako zahtjevna, drugačija je i snažna. Moram pohvaliti glumce, svi su bili izvrsni, ne samo Ljiljana Bogojević kao Majka Hrabrost, koja je bila maestralna. Fantastični su bili i braća Eldan, Hana Hegedušić i Barbara Rocco, režija je također izvrsna,kao i glazba koja je potencirala dojmove. Mislim da je predstava na publiku ostavila snažan dojam – rekla je nakon sinoćnje generalne probe Sunčica Križan – Kadi.

Ova antiratna drama duboko se je dojmila i branitelje, među kojima su bili i pripadnici varaždinskih Puma, Roda, 104. Brigade, Tigrova i drugih postrojbi, djeca branitelja i članovi obitelji poginulih branitelja.

-Predstava je moćna i dinamična, na momente i potresna. Snažno se je dojmila publici, a posebno nama braniteljima, koji smo tu antiratnu dramu doživjeli na svoj način – istaknuo je Danijel Kadi.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA, posebno je naglasio odličnu dugogodišnju suradnju koju ova veteranska udruga ima s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu.

-Večeras smo vidjeli snažnu i potresnu predstavu, izvrsnu režiju i sjajnu glumu cijele glumačke ekipe. Drago mi je da su branitelji i članovi njihovih obitelji imali priliku vidjeti ovu sjajnu antiratnu dramu – naglasio je Robert Puja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Projekt „Zdravi zubi za sve” nastavljen u Ludbregu 

  Dom zdravlja Varaždinske županije sa svojim je projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio projekt „Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji”, a cilj je  osvijestiti stanovništvo o važnosti provođenja oralne higijene, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe. Nakon niza održanih radionica i predstavljanja projekta, radionica za djecu i odrasle u petak je održana na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu. Zamjenica […]

  today04/09/2023 35

  0%