play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ovu subotu akcija čišćenja Dravske šume: Kavica i čista Dravica!

Netko je to morao reći jasno i glasno: Varaždincima je dosta smeća! I poduprijeti dijelima, ne samo riječima. Zato se svi zaljubljenici u prirodu pozivaju da se u subotu, 2. travnja u 10 sati, pridruže akciji čišćenja dijela Dravske šume. Mjesto sastanka je livada kod spomen-križa uz samu Dravsku šumu, preko puta Kinološkog saveza, Udruge Spas i Čistoće, a prostor koji će se čistiti nalazi se od spomen-križa u smjeru Cirkovečke, odnosno Belih kipa.

O čemu se zapravo radi? Akciju čišćenja iniciraju dvije varaždinske zaljubljenice u prirodu i dravsku šumu, Maja Bilušić i Mirta Lampelj. Stupile su u kontakt sa Zoranom Svetecom, direktorom Čistoće Varaždin koji je odmah podržao inicijativu i ponudio podršku. Priči će se pridružiti i lokalni poduzetnici, tako da će volonteri, uz garantirani osjećaj zadovoljstva, imati i kvalitetnu okrjepu.

Kao vjetar u leđa stigla je organizacijska i logistička potpora već iskusne inicijative građana Čisteći Medvjedići. Baš ovaj tjedan „medvjedići“ će proslaviti dvije godine od prve akcije čišćenja koja se dogodila tijekom karantenskih dana 2020. Dosad im se u više od 100 grupnih i još bar toliko individualnih akcija pridružilo više od 700 ljudi, od čega jako puno djece. Trenutno imaju aktivne tzv. „ČM odrede“ u Novoj Kapeli, Zagrebu, Splitu, Trogiru, Križevcima i Braču. Sada će i Varaždin postati dio velike čisteće obitelji!

Osnovni cilj ove, ali i svih budućih akcija, je očistiti šumu od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u Dravsku park-šumu. Istovremeno se želi potaknuti sugrađane koji slično razmišljaju na zajedničko volontiranje, upoznavanje i doprinos okolišu, ali i zajednici.

Tvrtka Čistoća omogućit će prijevoz sakupljenog smeća kao i vreće u koje će se razasuto smeće stavljati. Organizatorice pozivaju građane da svakako ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motikice, hvataljke, velike škare, …)

Za više informacija o organizaciji subotnje akcije svi zainteresirani mogu se pridružiti facebook grupi Čisteći Medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore ili lajkati FB stranicu Čisteći Medvjedići.

Za sve ostale informacije svi zainteresirani mogu kontaktirati Maju Bilušić (0912455552) ili Mirtu Lampelj (0914085007), a organizatorice pozivaju sve da prošire glas o ovoj hvalevrijednoj akciji čišćenja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Motoristi još jednom u Varaždinskim Toplicama, Aqua Bikers i 18. put odličan organizator

  Okupljanje motorista u Varaždinskim Toplicama je punoljetno! Naime, Moto klub Aqua Bikers u petak i subotu u Varaždinskim je Toplicama organizirao 18. Moto susret i bio vrlo dobar domaćin motoristima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Program je održan na prostoru igrališta Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama, a bikeri su u defileu prošli relacijom Varaždinske Toplice – Leskovec – Gabrinovec i natrag u Varaždinske Toplice uz pratnju […]

  today05/07/2021 289

  0%