play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ovu subotu akcija čišćenja Dravske šume: Kavica i čista Dravica!

Netko je to morao reći jasno i glasno: Varaždincima je dosta smeća! I poduprijeti dijelima, ne samo riječima. Zato se svi zaljubljenici u prirodu pozivaju da se u subotu, 2. travnja u 10 sati, pridruže akciji čišćenja dijela Dravske šume. Mjesto sastanka je livada kod spomen-križa uz samu Dravsku šumu, preko puta Kinološkog saveza, Udruge Spas i Čistoće, a prostor koji će se čistiti nalazi se od spomen-križa u smjeru Cirkovečke, odnosno Belih kipa.

O čemu se zapravo radi? Akciju čišćenja iniciraju dvije varaždinske zaljubljenice u prirodu i dravsku šumu, Maja Bilušić i Mirta Lampelj. Stupile su u kontakt sa Zoranom Svetecom, direktorom Čistoće Varaždin koji je odmah podržao inicijativu i ponudio podršku. Priči će se pridružiti i lokalni poduzetnici, tako da će volonteri, uz garantirani osjećaj zadovoljstva, imati i kvalitetnu okrjepu.

Kao vjetar u leđa stigla je organizacijska i logistička potpora već iskusne inicijative građana Čisteći Medvjedići. Baš ovaj tjedan „medvjedići“ će proslaviti dvije godine od prve akcije čišćenja koja se dogodila tijekom karantenskih dana 2020. Dosad im se u više od 100 grupnih i još bar toliko individualnih akcija pridružilo više od 700 ljudi, od čega jako puno djece. Trenutno imaju aktivne tzv. „ČM odrede“ u Novoj Kapeli, Zagrebu, Splitu, Trogiru, Križevcima i Braču. Sada će i Varaždin postati dio velike čisteće obitelji!

Osnovni cilj ove, ali i svih budućih akcija, je očistiti šumu od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u Dravsku park-šumu. Istovremeno se želi potaknuti sugrađane koji slično razmišljaju na zajedničko volontiranje, upoznavanje i doprinos okolišu, ali i zajednici.

Tvrtka Čistoća omogućit će prijevoz sakupljenog smeća kao i vreće u koje će se razasuto smeće stavljati. Organizatorice pozivaju građane da svakako ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motikice, hvataljke, velike škare, …)

Za više informacija o organizaciji subotnje akcije svi zainteresirani mogu se pridružiti facebook grupi Čisteći Medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore ili lajkati FB stranicu Čisteći Medvjedići.

Za sve ostale informacije svi zainteresirani mogu kontaktirati Maju Bilušić (0912455552) ili Mirtu Lampelj (0914085007), a organizatorice pozivaju sve da prošire glas o ovoj hvalevrijednoj akciji čišćenja.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Jedan od najstarijih hrvatskih klubova, NK Novi Marof proslavio 95 godina postojanja

  Najvažnija sporedna stvar na svijetu u Novom je Marofu ove nedjelje bila glavna. Naime, jedan od najstarijih hrvatskih klubova, NK Novi Marof obilježio je svojih 95 godina postojanja. Ono po čemu se ovaj Klub posebno ističe je rad s mlađim dobnim kategorijama i vrlo uspješnom Školom nogometa. Kako bi se to dodatno izdvojilo, ovom se proslavom željelo posebno istaknuti polaznike škole pa su u tu svrhu odigrane prijateljske utakmice polaznika […]

  today21/06/2022 53

  0%