play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorenje izložbe “Uskrsne pisanice i običaji u svijetu s 5 kontinenata” autorice Slavice Božičević

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u srijedu, 13. travnja 2022., u 18 sati priređuje otvorenje izložbe naziva “Uskrsne pisanice i običaji u svijetu s 5 kontinenata” autorice Slavice Božičević, hrvatske umjetnice i kolekcionarke.

 

Na izložbi će se moći vidjeti pisanice od porculana, zlata, kristala i keramike koje su izrađene tehnikama korištenim na pet kontinenata, ukrašenim porukama i ornamentikom. Mogu se tako vidjeti i pisanice iz treće generacije skupocjenih Fabergeovih jaja ukrašena dragim kamenjem i pisanice afričkog plemena Bušmani-San, koji svoje vještine ukrašavanja nojevih jaja koriste već 25 tisuća godina.

 

Slavica Božičević stekla je tijekom života različite naobrazbe (medicinske, novinarske, ekološke), a ponajviše je cijeljena na području kulture u kojoj sudjeluje kao organizatorica raznih događanja i kao vrsna pjesnikinja. Gđa Slavica jedinstvena je i bezvremenska dama koja zrači elegancijom, gospodstvom, plemenitošću i dobrotom. Ambasadorica je mira i dobre volje u Indiji, svjetskog književnog društva. Aktivna je članica međunarodnih organizacija UN, UNICEF, Žene za mir i slobodu (švedska grupa).

Slavica Božičević predstavlja se ispred Udruge za književnost i kulturu Humščak čija je članica.

 

U programu sudjeluje i Ženski vokalni sastav „Zipka“.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Traje digitalizacija oko 30.000 lokacijskih i građevinskih dozvola te drugih akata za gradnju

  U Varaždinskoj županiji u tijeku je digitalizacija lokacijskih i građevinskih dozvola te drugih akata o gradnji, koja se provodi u sklopu projekta „e-Arhiva“ Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.  Cilj je skeniranje akata za gradnju koji su izdani u razdoblju od 1968. do 2014. godine, čime će se postići administrativno rasterećenje i nepotrebni troškovi, pri čemu je predviđeni rok završetka lipanj ove godine. Na području županije ukupno će biti […]

  today24/03/2022 68

  0%