play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorenje izložbe “Uskrsne pisanice i običaji u svijetu s 5 kontinenata” autorice Slavice Božičević

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u srijedu, 13. travnja 2022., u 18 sati priređuje otvorenje izložbe naziva “Uskrsne pisanice i običaji u svijetu s 5 kontinenata” autorice Slavice Božičević, hrvatske umjetnice i kolekcionarke.

 

Na izložbi će se moći vidjeti pisanice od porculana, zlata, kristala i keramike koje su izrađene tehnikama korištenim na pet kontinenata, ukrašenim porukama i ornamentikom. Mogu se tako vidjeti i pisanice iz treće generacije skupocjenih Fabergeovih jaja ukrašena dragim kamenjem i pisanice afričkog plemena Bušmani-San, koji svoje vještine ukrašavanja nojevih jaja koriste već 25 tisuća godina.

 

Slavica Božičević stekla je tijekom života različite naobrazbe (medicinske, novinarske, ekološke), a ponajviše je cijeljena na području kulture u kojoj sudjeluje kao organizatorica raznih događanja i kao vrsna pjesnikinja. Gđa Slavica jedinstvena je i bezvremenska dama koja zrači elegancijom, gospodstvom, plemenitošću i dobrotom. Ambasadorica je mira i dobre volje u Indiji, svjetskog književnog društva. Aktivna je članica međunarodnih organizacija UN, UNICEF, Žene za mir i slobodu (švedska grupa).

Slavica Božičević predstavlja se ispred Udruge za književnost i kulturu Humščak čija je članica.

 

U programu sudjeluje i Ženski vokalni sastav „Zipka“.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Čak 79 razrednih odjela online, broj novozaraženih opet raste

  U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 172, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 274. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 54 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 24 smještene na lokaciji u Varaždinu, a 30 osoba se nalazi u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja nalazi se 6 osoba od kojih je […]

  today17/03/2021 42

  0%