play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorenje izložbe slika Likovne udruge Ama Artem iz Zagreba simboličnog naziva “Ulične svjetiljke”

U utorak, 01. kolovoza  u 19 sati u prostorima Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ je otvorenje izložbe slika Likovne udruge Ama Artem iz Zagreba simboličnog naziva “Ulične svjetiljke”.

Ulične svjetiljke prvi je hrvatski ulični časopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama pokrenut 2008. godine.

Istog naziva je i projekt Likovne udruge Ana Artem iz Zagreba zamišljen tako da svatko bude neka vrsta svjetiljke koja ukazuje, osvjetljuje neki problem ili nešto dobro u društvu.

“Prikazujući životne priče senzibiliziraju nas za teme o siromaštvu i socijalnoj isključivosti. Pozvani smo da se pridružimo, zaboravimo na vrijeme i prepustimo se osjećajima koji će nas oplemeniti, otvoriti prema životnoj stvarnosti i prema teškim životnim sudbinama.” (iz predgovora Vladimire Bošnjak)

Na izložbi se predstavlja 12 slikara iz udruge s ukupno 28 likovnih ostvarenja. U glazbenom dijelu programa nastupa Dora Kopjar na violini.

Izložba ostaje otvorena do kraja kolovoza.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Gradonačelnik Bosilj: “Nadam se i da će izbori biti prije Uskrsa”

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj komentirao je odluku Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Varaždina: „Odlično je što je Vlada Republike Hrvatske nakon 46 dana uspjela raspustiti Gradsko vijeće, iako se to moglo napraviti još u siječnju. Tako su tek s jučerašnjim danom počeli teći rokovi. Nadam se da će Vlada sljedeći tjedan raspisati izbore i za Varaždin, jer Općina Kalnik već je dobila termin 26. […]

  today18/02/2023 132

  0%