play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorena obnovljena Ulica Vatroslava Lisinskog

Prigodnom konferencijom za novinare gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja naznačen su kraj radova i otvorenje Ulice Vatroslava Lisinskog u Varaždinu.

Prema programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu i prošlu godinu, obavljeni su radovi izvanrednog održavanja koji su obuhvaćali rekonstrukciju kolnika, nogostupa, te odvodnje oborinskih voda s prometnice. Obavljeni su radovi  na uklanjanju postojeće kolničke konstrukcije, iskopu i nasipu za izradu tamponskog sloja i betonske stabilizacije nove kolničke konstrukcije, postavi granitnih rubnjaka, uređenju oborinske odvodnje, te postavi granitne kocke na kolniku i kolnim prilazima, te betonskih opločnika na nogostupima. Prethodno je Varkom izveo radove na rekonstrukciji vodovodne mreže što je financirano sredstvima Varkoma u iznosu od oko 15 tisuća eura. Vrijednost izvedenih radova je 1.712.536,30 kn uključivo PDV, a radove je izvela „VODOGRADNJA“  d.d. Varaždin. Na otvaranju ulice koja nosi naziv poznatog hrvatskog skladatelja i vodi do jednog od najljepših mjesta u centru baroknog grada, prema nadaleko poznatoj turističkoj atrakciji utvrdi Stari grad, gradonačelnik Neven Bosilj je novinarima između ostalog rekao: “Nakon 2015. godine ovo je prva ulica u centru grada koja je u potpunosti obnovljena. Zbog arheološkog nadzora i iskapanja, naknadnog uvođenja Varkoma koji je u potpunosti rekonstruirao vodovodnu mrežu kao i velikog broja kišnih, ali i dana s temperaturama ispodnule posao se odužio. Ali najbitnije je da je izveden izuzetno kvalitetno te smo dobili umjesto ulice pune zakrpa jednu prekrasnu ulicu. Zahvaljujem tvrtki Vodogradnja i njezinim radnicima koji paralelno rade Habdelićev trg koji će se završiti do kraja ožujka. Dakle, uređujemo centar grada, ali ne zaboravljamo ni prigradska naselja. Trenutno se radi na projektu uređenja gradske vijećnice ali također na Omladinskoj ulici u Kućano gdje se postavlja nova regulacija prometa. Planiramo uskoro i radove u Vrazovoj, Trenkovoj i ulicama Milke Trnine i Krste Hegedušća. Nakon Špancirfesta urediti ćemo i popularnu Dućansku ulicu, priprema se i projekt za Cankarevu, rekonstruira se već Istarska a uskoro će Supilova te Mihajla Pupina  i Tina Ujevića”  najavio je gradonačelnik Neven Bosilj radove na uređenju gradski i prigradskih ulica u Varaždinu.

Na riječi gradonačelnika nadovezala se dr. sc. Vesna Pascuttini Juraga, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija koja je između ostalog istaknula: Ugradnjom granitnih kocaka i ostalih kamenih ploča kakve su ugrađene i u druge ulice u gradu, dobiva se jedna kvaliteta i vrijednost kulturno-povijesne cjeline grada Varaždina.

Direktor Varkoma Bruno Ister je obrazložio razloge zbog kojih se Varkom uključio u rekonstrukciju ulice: Gubici i smanjenje gubitaka u sustavu pitke vode su apsolutni prioritet u narednom razdoblju. I primjer u ovoj ulici gdje smo izmijenili cijevi stare preko trideset godina, a korisnici su dobili nove priključke, primjer je obnove kakav bi trebali prakticirati na ostalim pravcima vodovoda u Varaždinu.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predstavnik izvođača radova Vodogradnje , voditelj gradilišta Dražen Petrina.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nakon 40 godina obnovljena ljekarna u Ulici braće Radića u Varaždinu

  Ljekarna u Ulici braće Radića u Varaždinu ove godine je renovirana čime su poboljšani uvjeti za pacijente, ali i djelatnike ovog objekta. Projekt uređenja obuhvaćao je građevinske radove, koji uključuju rušenje, demontažu starog interijera, gips-kartonske radove, soboslikarsko-ličilačke radove, elektroinstalaterske radove, podopolagačke radove, bravarske radove i postavu nove rasvjete, te opremanje ljekarne novim ljekarničkim namještajem, novo kabliranje, montažu novog alarma i video nadzora, a ukupna vrijednost projekta je 115.450,00 eura. Ravnatelj […]

  today06/07/2023 25

  0%