play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osnovnoškolcima uskoro stižu svjetleći prsluci

Danas je u Županijskoj palači održana druga sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim članova Savjeta sjednici su prisustvovali i članovi Zaklade Sveti Mihael kao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Raspravljalo se o daljnjim aktivnostima i inicijativama koje bi išle u smjeru povećanja sigurnosti prometa na cestama.

Župan Stričak je pozdravio sve prisutne istaknuvši pritom zadovoljstvo suradnjom Savjeta i Zaklade koja je urodila jednom kvalitetnom i hvalevrijednom idejom. Predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati je istaknuo kako je župan prihvatio inicijativu kojom bi se povećala sigurnost u prometu na način da se za sve osnovnoškolce kupe svijetleći prsluci. „Imamo skoro 13 tisuća osnovnoškolaca, no prsluke neće financirati isključivo Županija već će se tu uključiti i ŽUC, PZC te općine i gradovi s područja naše Županije i očekujemo da ćemo tako doista postići višu razinu sigurnosti u prometu” – izjavio je Sabati te dodao kako je Varaždinska županija unazad deset godina bila jedna od najsigurnijih županija u Hrvatskoj. „Ove godine su brojke ipak malo porasle, imamo nekoliko poginulih osoba i upravo iz tog razloga smatramo da na sve moguće načine, prije svega ovom inicijativom, ali i u suradnji s MUP-om, moramo pokušati kontrolirati brzinu vozila u prometu i nadamo se da ćemo doći do toga da nemamo poginulih” – zaključio je predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati.

Predsjednica Upravnog odbora Sandra Županić je naznačila kako Zaklada podržava Savjet za sigurnost prometa i odluku o kupnji svjetlećih prsluka za sve osnovnoškolce te da je jedna od funkcija Zaklade osigurati sigurnost djece. „Veseli nas ova inicijativa, radi se o dobroj i korisnoj akciji. Mi pomažemo potrebitima, ali i pomažemo u suzbijanju kriminaliteta. Zaklada ima i novu upraviteljicu, zamjenicu župana Silviju Zagorec. Promijenili su se neki članovi odbora, a u sljedeća dva tjedna planiramo napraviti sjednicu na kojoj će biti raspisan javni poziv na koji će se moći javiti i pravne i fizičke osobe.” – zaključila je Sandra Županić.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Završena oborinska odvodnja u Vinogradskoj ulici u Donjem Vratnu

    Odvodnja u Vinogradskoj ulici u Donjem Vratnu nije udovoljavala zahtjevima, a radovima aglomeracije dodatno je narušeno već postojeće stanje što je zahtijevalo hitnu sanaciju. Radovi su obuhvatiti izradu tehničkog rješenja oborinske odvodnje, kao što je polaganje cijevi, te postavljanje rubnika i kanalica dužine 280 metara. Ukupna financijska sredstva utrošena za odvodnju iznose 325 tisuća kuna, od čega je iz proračuna Ministarstva prostornog uređenja, graditeljska i državne imovine osigurano 68 […]

  today15/03/2022 16

  0%