play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osnovnoškolcima uskoro stižu svjetleći prsluci

Danas je u Županijskoj palači održana druga sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim članova Savjeta sjednici su prisustvovali i članovi Zaklade Sveti Mihael kao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Raspravljalo se o daljnjim aktivnostima i inicijativama koje bi išle u smjeru povećanja sigurnosti prometa na cestama.

Župan Stričak je pozdravio sve prisutne istaknuvši pritom zadovoljstvo suradnjom Savjeta i Zaklade koja je urodila jednom kvalitetnom i hvalevrijednom idejom. Predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati je istaknuo kako je župan prihvatio inicijativu kojom bi se povećala sigurnost u prometu na način da se za sve osnovnoškolce kupe svijetleći prsluci. „Imamo skoro 13 tisuća osnovnoškolaca, no prsluke neće financirati isključivo Županija već će se tu uključiti i ŽUC, PZC te općine i gradovi s područja naše Županije i očekujemo da ćemo tako doista postići višu razinu sigurnosti u prometu” – izjavio je Sabati te dodao kako je Varaždinska županija unazad deset godina bila jedna od najsigurnijih županija u Hrvatskoj. „Ove godine su brojke ipak malo porasle, imamo nekoliko poginulih osoba i upravo iz tog razloga smatramo da na sve moguće načine, prije svega ovom inicijativom, ali i u suradnji s MUP-om, moramo pokušati kontrolirati brzinu vozila u prometu i nadamo se da ćemo doći do toga da nemamo poginulih” – zaključio je predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati.

Predsjednica Upravnog odbora Sandra Županić je naznačila kako Zaklada podržava Savjet za sigurnost prometa i odluku o kupnji svjetlećih prsluka za sve osnovnoškolce te da je jedna od funkcija Zaklade osigurati sigurnost djece. „Veseli nas ova inicijativa, radi se o dobroj i korisnoj akciji. Mi pomažemo potrebitima, ali i pomažemo u suzbijanju kriminaliteta. Zaklada ima i novu upraviteljicu, zamjenicu župana Silviju Zagorec. Promijenili su se neki članovi odbora, a u sljedeća dva tjedna planiramo napraviti sjednicu na kojoj će biti raspisan javni poziv na koji će se moći javiti i pravne i fizičke osobe.” – zaključila je Sandra Županić.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Novom Marofu u subotu 3. Festival kinča

  Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa" iz Madžareva i Pučko otvoreno učilište Novi Marof organiziraju manifestaciju Festival kinča. Cilj Festivala je okupiti pojedince, društva i udruge koji njeguju vještinu izrade kinča odnosno papirnatih božićnih ukrasa od krep papira zbog druženja i razmjene iskustava i ideja. Festival će se održati u subotu, 9. listopada u holu Kulturnog centra "Ivan Rabzin" u Novom Marofu s početkom u 17 sati. Festival kinča održava se […]

  today05/10/2021 119