play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osigurane stipendije za 27 učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2022./2023. potpisali su u Županijskoj palači zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Ovime se osigurava nastavak financiranja stipendija za učenike koji se školuju za zanimanja kuhar, konobar, hotelijersko-turistički tehničar i komercijalist te za pomoćnog kuhara i slastičara. Riječ je o 27 učenika koji će do kraja srednjoškolskog obrazovanja primati po 830 kuna mjesečno. Pritom Varaždinska županija osigurava 67.500 kuna, a Ministarstvo turizma 156.600 kuna, dok Obrtnička komora Varaždinske županije provodi projekt” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Zajedničko stipendiranje se provodi po „Programu poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“ Ministarstva turizma i sporta. Budući da je Ministarstvo donijelo odluku o novom modelu stipendiranja u novoj školskoj godini, prema kojem će suradnju nastaviti direktno gospodarskim subjektima, sada su osigurana sredstva za financiranje stipendija po ranije potpisanim ugovorima. „Zadovoljstvo je što smo i za ovu školsku godinu potpisali sporazum za financiranje vrijednog projekta stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Posebno nam je važno da će stipendije u nastavku obrazovanja primati i učenici koji se obrazuju za pomoćna zanimanja, što je njima posebno poticajno. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na suradnji na ovom projektu koji se počeo provoditi još 2008. godine” – rekao je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i mr. sc. Blanka Glavica-Ječmenica, savjetnica u Obrtničkoj komori Varaždinske županije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kako napreduju radovi na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Varaždinskoj županiji?

  Istočna obilaznica Novog Marofa jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata na području Varaždinske županije. Investitor su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost projekta je oko 140 milijuna kuna. Gradilište je u ponedjeljak zajedno s gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačem obišao ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković. Radovi su krenuli u siječnju i napreduju jako dobro zahvaljujući upornosti gradonačelnika Jenkača, istaknuo je ministar Butković. - Drago mi je da smo konačno […]

  today11/05/2021 117

  0%