play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osigurane stipendije za 27 učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2022./2023. potpisali su u Županijskoj palači zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Ovime se osigurava nastavak financiranja stipendija za učenike koji se školuju za zanimanja kuhar, konobar, hotelijersko-turistički tehničar i komercijalist te za pomoćnog kuhara i slastičara. Riječ je o 27 učenika koji će do kraja srednjoškolskog obrazovanja primati po 830 kuna mjesečno. Pritom Varaždinska županija osigurava 67.500 kuna, a Ministarstvo turizma 156.600 kuna, dok Obrtnička komora Varaždinske županije provodi projekt” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Zajedničko stipendiranje se provodi po „Programu poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“ Ministarstva turizma i sporta. Budući da je Ministarstvo donijelo odluku o novom modelu stipendiranja u novoj školskoj godini, prema kojem će suradnju nastaviti direktno gospodarskim subjektima, sada su osigurana sredstva za financiranje stipendija po ranije potpisanim ugovorima. „Zadovoljstvo je što smo i za ovu školsku godinu potpisali sporazum za financiranje vrijednog projekta stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Posebno nam je važno da će stipendije u nastavku obrazovanja primati i učenici koji se obrazuju za pomoćna zanimanja, što je njima posebno poticajno. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na suradnji na ovom projektu koji se počeo provoditi još 2008. godine” – rekao je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i mr. sc. Blanka Glavica-Ječmenica, savjetnica u Obrtničkoj komori Varaždinske županije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Lepoglavi dodijeljene gradske novčane potpore za 28 novorođenih beba

  Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijem za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore. Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca. "Dodjela potpora za novorođene […]

  today22/10/2021 19

  0%