play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osigurane stipendije za 27 učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2022./2023. potpisali su u Županijskoj palači zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Ovime se osigurava nastavak financiranja stipendija za učenike koji se školuju za zanimanja kuhar, konobar, hotelijersko-turistički tehničar i komercijalist te za pomoćnog kuhara i slastičara. Riječ je o 27 učenika koji će do kraja srednjoškolskog obrazovanja primati po 830 kuna mjesečno. Pritom Varaždinska županija osigurava 67.500 kuna, a Ministarstvo turizma 156.600 kuna, dok Obrtnička komora Varaždinske županije provodi projekt” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Zajedničko stipendiranje se provodi po „Programu poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“ Ministarstva turizma i sporta. Budući da je Ministarstvo donijelo odluku o novom modelu stipendiranja u novoj školskoj godini, prema kojem će suradnju nastaviti direktno gospodarskim subjektima, sada su osigurana sredstva za financiranje stipendija po ranije potpisanim ugovorima. „Zadovoljstvo je što smo i za ovu školsku godinu potpisali sporazum za financiranje vrijednog projekta stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Posebno nam je važno da će stipendije u nastavku obrazovanja primati i učenici koji se obrazuju za pomoćna zanimanja, što je njima posebno poticajno. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na suradnji na ovom projektu koji se počeo provoditi još 2008. godine” – rekao je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i mr. sc. Blanka Glavica-Ječmenica, savjetnica u Obrtničkoj komori Varaždinske županije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  MRK Vidovec niže pobjede u pripremnom periodu

  Rukometaši MRK Vidovec nastavljaju s odličnim igrama u pripremnom periodu. U Dugom Selu s rezultatom 35 : 31, Vidovčanci su ostvarili pobjedu nad istoimenim prvoligašem. Odlična utakmica odigrana je i u Vidovcu s ekipom Čakovca koja je jedan od kandidata za najviši plasman, a vodi je trener Vladimir Canjuga. Vidovec je pobijedio s rezultatom 28 : 25. Treća utakmica odigrana je u Zagrebu s prvoligašem Metalcem koji je u posljednjoj […]

  today27/08/2021 74

  0%