play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Orezuju se stabla u Ulici Augusta Cesarca

Gradska tvrtka Parkovi započela je s orezivanjem stabala na drvoredu u Ulici Augusta Cesarca. Zahvati orezivanja suhih i oštećenih grana te oblikovanja krošnji nužni su kako bi se poboljšalo zdravlje i stabilnost stabala. Iako su u prošlim elaboratima stabla uz Cesarčevu predstavljena za uklanjanje, uporno su se tražile ostale mogućnosti očuvanja ovih stabala koja su značajna za građane Varaždina i sinonim su najljepšeg varaždinskog gradskog parka. Primjenom dijagnostike i modernih pristupa analize stabilnosti utvrdilo se da se stabla mogu očuvati te su dane preporuke sanacije stabala. Grad Varaždin je, uz određivanje ekoloških benefita i stanišnih funkcija te preporuka mjera sanacije, sveobuhvatno podržao rezultate procjene zdravstvenog stanja i stabilnosti stabala u drvoredu uz Ulicu Augusta Cesarca, a Parkovi su odmah po dobivanju preporuka mjera sanacije spomenutih stabala pristupili propisanim mjerama sanacije.

 

Najnoviji elaborat izradili su Urbani šumari d.o.o., tvrtka koja ima najbolje i najstručnije arboriste s međunarodnim iskustvom i iskustvom rada na europskim projektima iz područja arborikulture.

 

Molimo građane za razumijevanje i strpljenje tijekom provedbe radova zbog kojih se neka parkirališna mjesta neće moći koristiti. Radovi će biti pažljivo izvedeni i završeni u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Na akciji darivanja krvi u Lepoglavi prikupljeno 50 doza krvi

  Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec koja se održala u utorak u restoranu „Ivančica“ u Lepoglavi za djelatnike lepoglavske Kaznionice i sve ostale zainteresirane građane. Akciji su pristupila 54 darivatelja, a prikupljeno je 50 doza krvi. Akciji je pristupio i Vlado Kušter iz „Kluba +100“, koji je 105 puta darovao krv. Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi je 6. prosinca od […]

  today30/11/2022 71

  0%