play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Orezuju se stabla u Ulici Augusta Cesarca

Gradska tvrtka Parkovi započela je s orezivanjem stabala na drvoredu u Ulici Augusta Cesarca. Zahvati orezivanja suhih i oštećenih grana te oblikovanja krošnji nužni su kako bi se poboljšalo zdravlje i stabilnost stabala. Iako su u prošlim elaboratima stabla uz Cesarčevu predstavljena za uklanjanje, uporno su se tražile ostale mogućnosti očuvanja ovih stabala koja su značajna za građane Varaždina i sinonim su najljepšeg varaždinskog gradskog parka. Primjenom dijagnostike i modernih pristupa analize stabilnosti utvrdilo se da se stabla mogu očuvati te su dane preporuke sanacije stabala. Grad Varaždin je, uz određivanje ekoloških benefita i stanišnih funkcija te preporuka mjera sanacije, sveobuhvatno podržao rezultate procjene zdravstvenog stanja i stabilnosti stabala u drvoredu uz Ulicu Augusta Cesarca, a Parkovi su odmah po dobivanju preporuka mjera sanacije spomenutih stabala pristupili propisanim mjerama sanacije.

 

Najnoviji elaborat izradili su Urbani šumari d.o.o., tvrtka koja ima najbolje i najstručnije arboriste s međunarodnim iskustvom i iskustvom rada na europskim projektima iz područja arborikulture.

 

Molimo građane za razumijevanje i strpljenje tijekom provedbe radova zbog kojih se neka parkirališna mjesta neće moći koristiti. Radovi će biti pažljivo izvedeni i završeni u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Narednih godinu dana 31 gerontodomaćica skrbit će o 186 osoba u potrebi

  Osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika - starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, osnovni su ciljevi provedbe projekta „Zaposli-Educiraj-Pomozi II“ čija je početna konferencija održana u Varaždinu, u atriju Županijske palače. Trideset i jedna je žena, gerontodomaćica, uključeno u ovaj projekt, a jedna od njih je i Marija Boršćak iz Maruševca: „Ovaj mi posao puno znači jer […]

  today28/06/2021 231

  0%