play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Vidovec proslavila svoj dan i 50. godišnjicu osnivanja NK Sloboda Tužno

U subotu je proslavljen Dan Općine Vidovec i to svečanom sjednicom Općinskog vijeća i proslavom 50. godišnjice osnivanja NK Sloboda Tužno, stoga je sjednica održana u šatoru na prostoru nogometnog kluba te je tom prigodom proslavljena i njihova obljetnica.

Na početku sjednice okupljenima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Bistrović. Sjednicu je svojim dolaskom uveličala zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, prisutan je bio i župan Varaždinske županije ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Anđelko Stričak, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Damir Habijan, predsjednik skupštine Varaždinske županije Josip Križanić i brojni načelnici te predstavnici tvrtki s područja Varaždinske županije. Ispred načelnika i gradonačelnika sve okupljene je pozdravila načelnica općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković. Na sjednici su dodijeljene i općinske nagrade i priznanja.

Nagradu za izvrsnost dobile su najbolja učenica Osnovne škole Tužno u školskoj godini 2022./2023. godini Josipa Hajsok, i najbolja učenica Osnovne škole Vidovec u školskoj godini 2022./2023 godini Zara Zagorec, Nagrada je dodijeljena i Mateju Kovačeviću iz Tužna za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz informatike u 2022. godini, Karli Zagorec iz Prekna za osvojeno 2. mjesto u kategoriji 3., 4., i 5. razreda srednjih škola na državnom Natjecanju i smotri “Opisujmo sustave”, predmet fizika, u 2022. godini. Petra Medved iz Nedeljanca nagrađena je jer je dobila rektorovu nagradu za najbolji studentski rad, izrađen na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever. Također je nagradu dobila i Ines Kučko iz Prekna za dobivenu rektorovu nagradu za najbolji uspjeh na diplomskom studiju Sestrinstvo-menadžment u sestrinstvu Sveučilišta Sjever. Nagrada je dodijeljena Domagoju Jurišaku iz Tužna, za osvojeno 3. mjesto na državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u 2022. godini u rukometu, Lauri Ptiček iz Nedeljanca za osvojenu zlatnu nagradu u kategoriji klavir solo na 11. međunarodnom Koroškom klavirskom natjecanju 2022., Eleni Ptiček iz Nedeljanca za osvojenu 1. nagradu na 9. Međunarodnom muzičkom natjecanju Fantast 2022. u disciplini klavir-prva kategorija-2012. Nagrada je dodijeljena i Valentinu Presečki iz Budislavca, članu hrvatske futsal reprezentacije osoba s dijabetesom, za osvojenu brončanu medalju na međunarodnom prvenstvu DIAEuro 2022. u Poljskoj, te braći Jakovu i Florijanu Kolariću, članovima hrvatske muške rukometne reprezentacije gluhih za osvojenu zlatnu medalju na 24. Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu 2022. godine.

Priznanja Općine Vidovec pravnim i fizičkim osobama za naročite uspjehe i zasluge dobili su DVD Nedeljanec-Prekno, NK Sloboda Tužno, Udruga proizvođača povrća i voća “Zeljari”, Udruga umirovljenika općine Vidovec, Udruga branitelja i veterana domovinskog rata općine Vidovec, Vatrogasna zajednica općine Vidovec te Frizerski salon Vesna.

S obzirom da se u sklopu svečane sjednice održala i proslava 50. godišnjica osnivanja NK Sloboda Tužno, tom su prilikom dodijeljena i priznanja zaslužnima za osnivanje kluba te igračima, trenerima i svima koji su od 1973. do danas doprinijeli razvoju kluba.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  LAG Sjeverozapad će raspisati i treći natječaj za male poljoprivrednike

  Na odlično posjećenom predavanju za poljoprivrednike, koje su u utorak, 14. veljače, u Maruševcu organizirali Općina Maruševec i Ministarstvo poljoprivrede, najavljeno je da će Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad  početkom ožujka raspisati još jedan, već treći natječaj za Tip operacije 6.3. -  Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Nakon pozdravnih riječi načelnika Općine Maruševec Marija  Klapše, koji je tom prigodom najavio skori općinski natječaj za poljoprivrednike, na predavanju su o novom […]

  today16/02/2023 128

  0%