play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Sračinec zaželjela dobrodošlicu novom župniku

Nedavno je imenovan novi župnik Župe sv. Mihaela arkanđela u Sračincu preč. Stjepan Mostečak. Jučer nakon mise, u ime Općine Sračinec, dobrodošlicu mu je zaželio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

– Poštovani župniče, želim Vam u svoje ime, u ime vodstva Općine Sračinec te u ime svih mještana naše općine zaželjeti iskrenu dobrodošlicu. Za svog službovanja u Varaždinskim Toplicama ostavili ste dubok trag, kako u duhovnom, tako i u materijalnom smislu. Vjerujem da ćemo ostvariti odličnu suradnju, a sve samo s jednim ciljem – boljim životom naših mještana. Radujemo se vašim propovijedima, vašem duhovnom vodstvu i svemu što ćete dobro napraviti u Vašoj novoj župi, u nama ćete uvijek imati partnera i prijatelja – istaknuo je u svom obraćanju načelnik Novoselec. Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić predao je župniku prigodne poklone.

U nedjelju 27. kolovoza 2023. preč. Anđelko Košćak,  u ime Varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, uveo je posebnim liturgijskim obredom u službu novog župnika preč. Stjepana Mostečaka, koji se na kraju svete mise ukratko predstavio svojoj novoj vjerničkoj obitelji u koju je došao nakon službe župnika u Varaždinskim Toplicama te dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju i dekana Varaždinskotopličkog dekanata.

Stjepan Mostečak rođen je 1. prosinca 1959.g. u župi Bednja, gdje je pohađao osnovnu školu nakon koje je nastavio srednjoškolsko obrazovanje u Interdijecezanskoj srednjoj školi za spremanje svećenika u Zagrebu na Šalati. Po odsluženju vojnog roka nastavio je studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a zaređen za svećenika po rukama nadbiskupa, sada sluge Božjeg, kardinala Franje Kuharića na Petrovo 1985. godine. Prve tri godine svećeničkog života proveo je kao kapelan u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću nakon čega je imenovan župnikom u župi Stari Gradac kod Pitomače u kojoj je proveo punih četrnaest godina, od kojih je pet posljednjih župa Stari Gradac bila u sastavu novoosnovane Požeške biskupije. Godine  2002. Imenovan je župnikom u župi Orehovica u Međimurju, te je za to vrijeme vršio i službu povjerenika za pastoral Roma Varaždinske biskupije i člana odbora HBK za pastoral Roma, te dekana Čakovečkog dekanata. Nakon iznenadne smrti župnika u Varaždinskim Toplicama preuzeo je župu sv. Martina u veljači 2009. godine, a službu dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama vrši od 2016. godine, te je u dva mandata vršio službu dekana  Varaždinskotopličkog dekanata.

U svome obraćanju vjernicima novi župnik je između ostalog rekao da je  poslušao preuzv. biskupa koji ga je poslao u župu Sračinec te da dolazi otvorena srca i vjeruje da će se sa novim župljanima lijepo slagati. S osobito zahvalnošću spomenuo se dvojice župnika koji su ovdje bili prije njega te je rekao kako je lijepo čuti od vjernika kako s ponosom govore o mnogim stvarima koje je uveo još velečasni Gabud, te kako je vlč. Siniša Dudašek marljivo održavao crkvu, kapele i okoliš crkve,  promovirao Župu, ostavio trag svojom otvorenošću i spontanošću te osobito privukao mnoge Crkvi.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Promjena lokacije igranja predstave “Kako misliš mene nema?!”

  Današnja predstava Teatra EXIT „Kako misliš mene nema?!“ koja se trebala održati u dvorištu Vile Bedeković u sklopu Špancirfesta, zbog najave lošeg vremena izvest će se u maloj dvorani Arene Varaždin s početkom u 20:30 sati.   COVID potvrde nisu potrebne, no obavezno je nošenje zaštitnih maski.   Ulaznica za današnju predstavu još uvijek ima te će se moći kupiti na ulazu u Malu dvoranu. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna. […]

  today26/08/2021 55

  0%