play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Petrijanec dobila maksimalna sredstva za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Središnji državni ured za demografiju i mlade, sukladno pozivu putem Programa potpore općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti za 2023.godinu, donio je odluku kojom se Općini Petrijanec dodjeluju maksimalna financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 € za najviše 40 djece za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini od 1.rujna 2022. do 31. kolovoza 2023. Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama s potpomognutih područja i općinama koji ulažu značajna financijska sredstava u predškolsku djelatnost budući da iste imaju veće financijske izdatke u dijelu tekućih troškova održavanja na području općine Petrijanec. Na taj bi se način potaknulo mlade obitelji na ostanak u zajednici, promicalo bi se odgoj i obrazovanje, društvena jednakost te bi se djelovalo na društveni i gospodarski razvitak ruralnog područja koje pripada općini Petrijanec.

-“Dobivenim financijskim sredstvima rasteretit će se općinski proračun, kao i budžeti u obiteljima s djecom. Sredstvima financijske potpore financirat će se boravak djece u vrtićima onih roditelja koji imaju slabije imovinsko stanje te će se na taj način održati broj djece u vrtiću na razini ukupnog kapaciteta vrtića. Mjesečno smanjenje cijene vrtića za roditelje koji su u nepovoljnijoj situaciji, obzirom da će se taj dio ekonomske cijene pokrivati sredstvima dobivenim financijskom potporom, olakšat će se uvjeti života za obitelji s djecom na području Općine te potaknuti njihov ostanak u zajednici te povećati kvaliteta života na području Općine Petrijanec”, naveo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Mjerljivi rezultati koji se očekuju kao rezultat provedbe projekta su izuzeće plaćanja udjela roditelja u cijeni dječjeg vrtića/predškolskog programa za mjesec svibanj ili lipanj 2023. godine. Nadalje, mjerom će se potaknuti ostale roditelje da upišu svoju djecu u dječji vrtić, a ne samo predškolski program.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Osigurano je gotovo 27 tisuća eura za Društveni dom u Makojišću Gornjem

  Grad Novi Marof uspješno se prijavio na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" te je Gradu kao nositelju projekta odobren maksimalan iznos potpore. Za uređenje društvenog doma u Makojišću Gornjem ukupno se Novom Marofu isplaćuje 26,659,57 eura, što iznosi više od 200 tisuća kuna. „Bilo da se radi o nacionalnim sredstvima ili o europskim […]

  today05/06/2023 6

  0%