play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Petrijanec dobila maksimalna sredstva za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Središnji državni ured za demografiju i mlade, sukladno pozivu putem Programa potpore općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti za 2023.godinu, donio je odluku kojom se Općini Petrijanec dodjeluju maksimalna financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 € za najviše 40 djece za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini od 1.rujna 2022. do 31. kolovoza 2023. Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore iz državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama s potpomognutih područja i općinama koji ulažu značajna financijska sredstava u predškolsku djelatnost budući da iste imaju veće financijske izdatke u dijelu tekućih troškova održavanja na području općine Petrijanec. Na taj bi se način potaknulo mlade obitelji na ostanak u zajednici, promicalo bi se odgoj i obrazovanje, društvena jednakost te bi se djelovalo na društveni i gospodarski razvitak ruralnog područja koje pripada općini Petrijanec.

-“Dobivenim financijskim sredstvima rasteretit će se općinski proračun, kao i budžeti u obiteljima s djecom. Sredstvima financijske potpore financirat će se boravak djece u vrtićima onih roditelja koji imaju slabije imovinsko stanje te će se na taj način održati broj djece u vrtiću na razini ukupnog kapaciteta vrtića. Mjesečno smanjenje cijene vrtića za roditelje koji su u nepovoljnijoj situaciji, obzirom da će se taj dio ekonomske cijene pokrivati sredstvima dobivenim financijskom potporom, olakšat će se uvjeti života za obitelji s djecom na području Općine te potaknuti njihov ostanak u zajednici te povećati kvaliteta života na području Općine Petrijanec”, naveo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Mjerljivi rezultati koji se očekuju kao rezultat provedbe projekta su izuzeće plaćanja udjela roditelja u cijeni dječjeg vrtića/predškolskog programa za mjesec svibanj ili lipanj 2023. godine. Nadalje, mjerom će se potaknuti ostale roditelje da upišu svoju djecu u dječji vrtić, a ne samo predškolski program.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%