play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održani 28. tradicionalni susreti policajaca iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske

U Gradskoj sportskoj dvorani Arena u Varaždinu održani su 28. tradicionalni susreti policajaca iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske, pa su tako djelatnici policijskih uprava iz Maribora i Murske Sobote te službenici PU varaždinske i PU međimurske odmjerili snage u nogometu, streljaštvu iz zračne puške, kross trčanju, samoobrani i strijeljanju iz pištolja.

Sudionike susreta prigodnim su riječima pozdravili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić i Donald Rus, direktor Policijske uprave Maribor.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić zaželio je kolegama iz Slovenije i Međimurja srdačnu dobrodošlicu u Varaždin istaknuvši važnost ovakvih susreta koji doprinose boljoj suradnji i dobrosusjedskim odnosima među policajcima Slovenije i Hrvatske. „Kao dobri domaćini ćemo se potruditi da se ovdje, u Varaždinu osjećate ugodno i lijepo te Vam svima skupa želim fer nadmetanje, a nakon toga i veselo druženje. Bez obzira na pobjednika važno je da nastavljamo s ovom tradicijom , ali ipak se nadam da će službenici naše PU varaždinske biti najbolji” – rekao je Predrag Benčić.

Župan Anđelko Stričak poželio je svima puno sreće u sportskim nadmetanjima. „Pozdravljam vas kao župan i kao vaš kolega. Naime, ja sam od 1988 do 1992 godine pohađao Srednju policijsku školu, prvo radno mjesto mi je bilo u Novom Marofu, potom u Specijalnoj policiji, a zbog ranjavanja na bojištu sam umirovljen. Ovu, 2023. godinu smo dočekali na granici, u Dubravi Križovljanskoj gdje su bili i načelnici Policijskih uprava iz Slovenije, kao i građani s obje strane granice. Bilo nam je lijepo, veselo, osjećala se topla i ugodna atmosfera. Ali, to se i očekuje od dva susjedna naroda, odnosno od dvije susjedne države. Susjed je uvijek pored tebe, stoga je bitno graditi i njegovati dobrosusjedske odnose. Između Varaždinske županije i slovenskih općina je puno zajedničkih projekata, poput Interreg programa i drugih. Radimo i na boljoj cestovnoj povezanosti te se nadam da ćemo do završetka ove godine definirati Podravsku magistralu kako bi u budućnosti bilo još više druženja i veće povezanosti između naših građana” –istaknuo je župan.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpisan ugovor o opremanju budućeg fitness centra na otvorenom u Lepoglavi

  Građani Grada Lepoglave dobit će još jedan vrijedan sportski sadržaj – fitness centar na otvorenom. Potvrda tome je potpisivanje ugovora o opremanju navedenog fitnesa koji će se nalaziti na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi. Ugovor je s predstavnicima tvrtke Kova kojoj je povjeren posao uređenja, pripreme i opremanje prostora budućeg fitnesa na otvorenom, potpisao gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Naime, projekt uređenja fitnes centra na otvorenom provodi se uz financijsku potporu […]

  today02/12/2022 37

  0%