play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana završna konferencija projekta „PONOS IV – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju IV”

U dvorani palače Herzer održana je završna konferencija projekta „PONOS IV – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju IV“ čiji je nositelj Grad Varaždin. Na konferenciji su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici projektnih partnera – sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković osvrnuo se na važnost ovog projekta kojim se pridonosi inkluzivnom obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, kao i razvoju njihovih sposobnosti, osobnosti te stjecanju znanja, vještina i iskustava potrebnih za svakodnevni život i socijalnu integraciju. U sklopu ovog projekta bila su osigurana sredstva za rad 58 pomoćnika u nastavi i 5 stručnih komunikacijskih posrednika koji su pružali pomoć za ukupno 73 učenika s teškoćama u razvoju tijekom nastavne godine 2023./2024. „Zahvaljujem se svim pomoćnicima u nastavi i ravnateljima osnovnih škola koji pomažu našim učenicima i koji su u sklopu ovog projekta, kao i uvijek, odradili veliki posao. Nažalost i u vrtićima i školama povećavaju se potrebe djece za stručnom pomoći. Sva djeca u Hrvatskoj moraju imati jednaka prava i Grad Varaždin će uvijek težiti tome da daje više, sve kako bi djeca, roditelji i pomoćnici u nastavi bili zadovoljni. U tome jesmo i bit ćemo primjer svim ostalim gradovima.“ – rekao je Miroslav Marković.

U ime projektnih partnera, pomoćnicima u nastavi te Gradu Varaždinu kao nositelju projekta zahvalila se ravnateljica V. osnovne škole Varaždin Nikolina Kovačić, a o iskustvima i novim idejama govorila je Ljubica Ribić, pomoćnica u nastavi s Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

 

Ovom prilikom najavljen je i nastavak aktivnosti kroz projekt PONOS V kojeg će Grad Varaždin prijaviti na javni poziv za financiranje iz Europskog socijalnog fonda plus za iduću nastavnu godinu čim isti bude objavljen.

 

Ukupna ugovorena vrijednost projekta PONOS IV iznosi 448.081,20 eura, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda plus, u sklopu Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“, a preostalih 15% sredstava osigurano je iz proračuna Grada Varaždina. Grad Varaždin je iz vlastitih proračunskih sredstava osigurao i dodatno sufinanciranje projekta čime je omogućeno da učenici s teškoćama imaju podršku pomoćnika/posrednika tijekom cijelog boravka u školi, a čime je ujedno financijski poboljšan  standard rada pomoćnika i posrednika u varaždinskim školama.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Novi Marof ove godine osigurao čak pola milijuna kuna za programe i projekte udruga

  Grad Novi Marof objavio je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Novog Marofa u 2022. godini. Financijska sredstva za financiranje projekata, odnosno programa udruga koje ostvaruju javne potrebe građana i doprinose razvitku i općem napretku Grada osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu u ukupnom iznosu od 500 tisuća kuna. Za područje socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja osigurano je […]

  today14/03/2022 90

  0%