play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana završna konferencija projekta Ponos II

U palači Herzer održana je završna konferencija projekta „PONOS – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju II“. Nositelj projekta je Grad Varaždin, a konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici projektnih partnera, Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o., sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

Projektom PONOS II u školskoj godini 2021./2022. osiguran je rad za 56 pomoćnika u nastavi i 4 stručna komunikacijska posrednika koji su radili sa 72 učenika s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2,7 milijuna kuna, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a preostalih 15% sredstava osigurano je iz proračuna Grada Varaždina.

Gradonačelnik Neven Bosilj je zahvalio pomoćnicima u nastavi i komunikacijskim suradnicima na njihovom požrtvovnom radu kojim uvelike pomažu upravo djeci kojoj je njihova pomoć od nemjerljive važnosti za cijelo školovanje, pa time i za budućnost. Najavio je i nastavak projekta: „Projekt PONOS III, vrijednosti 2,9 milijuna kuna, 4. srpnja je prijavljen na natječaj te vjerujem da će biti odobren, kao i svih godina do sada. Prošli tjedan objavljen je i javni poziv za pomoćnike u nastavi te pozivamo sve dosadašnje pomoćnike, kao i one koji se žele uključiti, da se jave.“ – rekao je gradonačelnik. Dodao je kako je Grad Varaždin već učinio iskorak i postigao nadstandard za proteklu školsku godinu povećanjem satnice i plaća pomoćnicima i komunikacijskim suradnicima. „Još dodatno ćemo povećati u idućoj školskoj godini kako bi ih adekvatno nagradili za ovaj humani rad. Prošle godine smo sve učiteljice iz produženog boravka zaposlili na neodređeno, a nadam se da ćemo imati mogućnost da to u budućnosti napravimo i za pomoćnike u nastavi.“ – istaknuo je gradonačelnik Bosilj te je zahvalio i projektnim partnerima na dobroj suradnji.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Tomislav Drvarić nagrađen godišnjom nagradom ministra unutarnjih poslova

  Povodom dana policije, Tomislav Drvarić iz Općine Vinica primio je nagradu koju mu je uručio ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović na svečanosti održanoj 29. rujna 2021. godine na Policijskoj akademiji u Zagrebu. „S obzirom da se nagrada dodjeljuje jednoj skupini iz teritorijalnog područja svih Policijskih uprava na nivou Republike Hrvatske, izuzetna nam je čast što Tomislav dolazi upravo iz Općine Vinica. Izuzetno smo ponosni na našeg mještanina koji je […]

  today06/10/2021 67

  0%