play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana tribina „Kada s djetetom ići doktoru?„

Povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se diljem svijeta obilježava 11. veljače, u organizaciji Narodne stranke – REFORMISTI danas je u Varaždinu održana zanimljiva i poučna javna tribina „ Kada s djetetom ići doktoru?„.

Predavačica na ovoj tribini bila je dr. med. Mirjana Kolarek-Karakaš, spec.pedijatar koja je izložila sve aktualne teme povezane s respiratornim bolestima koje su osobito raširene u zimsko doba što se najbolje očituje gužvom u pedijatrijskim ordinacijama. Grupiranje u kolektivu i boravak bolesne djece u zatvorenom prostoru, idealni su uvjeti za širenje bolesti dišnog sustava. Pitanje svih pitanja je kada treba zatražiti liječničku pomoć, a u kojem slučaju možemo sačekati i dijete liječiti kod kuće simptomatskom terapijom, skidanjem temperature, toplim napitcima i mirovanjem u krevetu.

Roditelji su odgovore na ova pitanja dobili na tribini te su se aktivno uključili u raspravu. „Ovo je jedna od niza tribina koje ćemo organizirati i drago i je da smo taj niz započeli s temom koja se odnosi na djecu i to upravo sada u vrijeme viroza. Zahvaljujem dr. Kolarek-Karakaš na krasnoj prezentaciji.” – naglasila je Martinčević.

Na tribini je bila i riječ o sve manjem broju specijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kako liječnika obiteljske medicine, ginekologa, tako i pedijatara, o čemu je u Saboru govorila i saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević. Dr. Kolarek-Karakaš iznijela je činjenicu da je trenutno stanje s pedijatrima u Republici Hrvatskoj: „U primarnoj zdravstvenoj zaštiti radi 237 pedijatara. Prosječna dob je 54 godine, iznad 60 godina nas je 85 – znači 36%. To je problem Ministarstva zdravstva ali i lokalna zajednica se treba više uključiti u rješavanje toga problema privlačenjem mladih kadrova. Važno je još tijekom studija kontaktirati studente medicine, pozvati ih na razgovor, slušati njihove sugestije. Mladi najbolje znaju što će ih privući u neku sredinu.” – na kraju je zaključila dr.Kolarek-Karakaš.

Ovu tribinu podržali su i saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Željko Bedeković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Rezultati foto natječaja Radija Megaton “Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija”

  Završio je Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ koji je ove godine po prvi puta organizirao Radio Megaton. Želja je bila potaknuti slušatelje da uobliče ljepotu Varaždinske županije u fotografiju koja će tako postati najljepša razglednica našega kraja.   Pristiglo je 119 autorskih fotografija, no propozicijama je udovoljilo njih 87. Naime, svaki se autor mogao prijaviti samo s jednom fotografijom koja je trebala biti fotografirana isključivo na […]

  today03/10/2021 617 2

  0%