play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana svečanost uz Svjetski dan učitelja

Nakon više od tri, odnosno četiri desetljeća rada u osnovnim i srednjim školama te vrtićima, u prošloj školskoj godini je u zasluženu mirovinu otišlo 76 učitelja, nastavnika, odgojitelja te tajnika, računovođa, kuharica, spremačica, domara i drugog nenastavnog osoblja.


Za nesebičan rad, predanost i doprinos odgoju i obrazovanju na svečanosti u HNK u Varaždinu župan Anđelko Stričak uručio im je zahvalnice i simbolične poklone. Svečanost je tradicionalno organizirala Varaždinska županija povodom Svjetskog dana učitelja, koji se svake godine obilježava 5. listopada, a s ciljem da se istakne važnost svih učitelja i nastavnika te naglasi njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. „Većina vas ima više od 40 godina radnog staža, tijekom kojih ste gradili društvo znanja, obrazovali i odgajali brojne generacije, a uz to ste susretali s brojnim izazovima. Upravo ste vi jedna od generacija djelatnika škola koji su prošli kroz velike promjene, od kojih je prva bila digitalizacija i uvođenje modernih tehnologija u nastavu, a nakon toga i virtualna nastava tijekom koronakrize. Već to pokazuje koliko je posao učitelja težak i zahtijeva stalno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje. Svoj doprinos dalo je i nenastavno osoblje, od tajnica i tajnika škola, preko kuhara, kuharica, domara i portira do voditelja računovodstva. Zahvaljujem vam na dugogodišnjem predanom radu i čestitam na zasluženoj mirovini, te od srca želim da vam umirovljenički dani budu ispunjeni veseljem i zdravljem te da se sada posvetite sebi i svemu onome što vas ispunjava srećom” – istaknuo je župan Stričak.


U obrazovnom sustavu Varaždinske županije, u osnovnim i srednjim školama, danas radi gotovo 2.900 djelatnika, od kojih je oko 2.200 učitelja i nastavnika te oko 700 djelatnika – nenastavnog osoblja. – Kontinuirano ulažemo upravo u obrazovanje, u infrastrukturu, ali i programe, koji se ne bi mogli provoditi da nema predanih i marljivih učitelja i nastavnika – napomenuo je Stričak.
Zahvalu je u ime svih umirovljenika uputila Marina Pajtlar, sada bivša učiteljica njemačkog jezika na II. osnovnoj školi u Varaždinu, koja je u mirovinu otišla nakon 42 godine radnog staža „Učiteljsko zanimanje stvara sva ostala zanimanja. Učitelji obrazuju i odgajaju budućnost svijeta. Oni su ti koji vole, paze, maze, tješe, onisu osobe od povjerenja. Usmjeravaju, formiraju, prenose znanje, tolerantni su i puno praštaju, ali imaju i svoj stav. Ponekad su i strogi, ali uvijek nastoje biti pravedni i dosljedni. Mi smo bili ti koji smo unosili cijeloga sebe u svoj rad kako bi djeci u svojoj učionici približili svijet koji ih zove i pripremili ih za život. I danas je meni najveće zadovoljstvo i nagrada kad sretnem bivše učenike koji me prepoznaju, zaustave se i popričaju sa mnom. Onda znam da sam ostavila neki trag u njihovim životima. Mi danas ovdje okupljeni krenuli smo u još jednu etapu našeg života. Ponosni i sretni jer posao učitelja je jedinstven. Radeći s mladima i mi smo ostali mladi, slušajući ih i mi smo puno naučili od njih. Da bi škola i nastava mogle funkcionirati, trebamo se zahvaliti i domarima, spremačicama, kuharicama, tajnicama, računovođama, pedagozima, psiholozima, logopedima, knjižničarima i, naravno, ravnateljima. Svima nama želim dug i zdrav život u mirovini” – rekla je Marina Pajtlar i ujedno zahvalila Županiji na svečanosti organiziranoj njima u čast.


Na svečanosti su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i njegovi suradnici, brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici sindikata.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Vraća se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

  Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, vraća se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, najmasovnija manifestacija malih sportaša.   Podsjetimo da je ideja organizacije olimpijskog festivala za polaznike dječjih vrtića pokrenuta u Varaždinu prije 23 godine, a potom se pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora proširila na cijelu državu. Prije dvije godine održan je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića, nakon kojeg je uslijedila stanka od dvije godine. Iako se na razini […]

  today01/04/2022 25

  0%