play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana svečanost uz Svjetski dan učitelja

Nakon više od tri, odnosno četiri desetljeća rada u osnovnim i srednjim školama te vrtićima, u prošloj školskoj godini je u zasluženu mirovinu otišlo 76 učitelja, nastavnika, odgojitelja te tajnika, računovođa, kuharica, spremačica, domara i drugog nenastavnog osoblja.


Za nesebičan rad, predanost i doprinos odgoju i obrazovanju na svečanosti u HNK u Varaždinu župan Anđelko Stričak uručio im je zahvalnice i simbolične poklone. Svečanost je tradicionalno organizirala Varaždinska županija povodom Svjetskog dana učitelja, koji se svake godine obilježava 5. listopada, a s ciljem da se istakne važnost svih učitelja i nastavnika te naglasi njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. „Većina vas ima više od 40 godina radnog staža, tijekom kojih ste gradili društvo znanja, obrazovali i odgajali brojne generacije, a uz to ste susretali s brojnim izazovima. Upravo ste vi jedna od generacija djelatnika škola koji su prošli kroz velike promjene, od kojih je prva bila digitalizacija i uvođenje modernih tehnologija u nastavu, a nakon toga i virtualna nastava tijekom koronakrize. Već to pokazuje koliko je posao učitelja težak i zahtijeva stalno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje. Svoj doprinos dalo je i nenastavno osoblje, od tajnica i tajnika škola, preko kuhara, kuharica, domara i portira do voditelja računovodstva. Zahvaljujem vam na dugogodišnjem predanom radu i čestitam na zasluženoj mirovini, te od srca želim da vam umirovljenički dani budu ispunjeni veseljem i zdravljem te da se sada posvetite sebi i svemu onome što vas ispunjava srećom” – istaknuo je župan Stričak.


U obrazovnom sustavu Varaždinske županije, u osnovnim i srednjim školama, danas radi gotovo 2.900 djelatnika, od kojih je oko 2.200 učitelja i nastavnika te oko 700 djelatnika – nenastavnog osoblja. – Kontinuirano ulažemo upravo u obrazovanje, u infrastrukturu, ali i programe, koji se ne bi mogli provoditi da nema predanih i marljivih učitelja i nastavnika – napomenuo je Stričak.
Zahvalu je u ime svih umirovljenika uputila Marina Pajtlar, sada bivša učiteljica njemačkog jezika na II. osnovnoj školi u Varaždinu, koja je u mirovinu otišla nakon 42 godine radnog staža „Učiteljsko zanimanje stvara sva ostala zanimanja. Učitelji obrazuju i odgajaju budućnost svijeta. Oni su ti koji vole, paze, maze, tješe, onisu osobe od povjerenja. Usmjeravaju, formiraju, prenose znanje, tolerantni su i puno praštaju, ali imaju i svoj stav. Ponekad su i strogi, ali uvijek nastoje biti pravedni i dosljedni. Mi smo bili ti koji smo unosili cijeloga sebe u svoj rad kako bi djeci u svojoj učionici približili svijet koji ih zove i pripremili ih za život. I danas je meni najveće zadovoljstvo i nagrada kad sretnem bivše učenike koji me prepoznaju, zaustave se i popričaju sa mnom. Onda znam da sam ostavila neki trag u njihovim životima. Mi danas ovdje okupljeni krenuli smo u još jednu etapu našeg života. Ponosni i sretni jer posao učitelja je jedinstven. Radeći s mladima i mi smo ostali mladi, slušajući ih i mi smo puno naučili od njih. Da bi škola i nastava mogle funkcionirati, trebamo se zahvaliti i domarima, spremačicama, kuharicama, tajnicama, računovođama, pedagozima, psiholozima, logopedima, knjižničarima i, naravno, ravnateljima. Svima nama želim dug i zdrav život u mirovini” – rekla je Marina Pajtlar i ujedno zahvalila Županiji na svečanosti organiziranoj njima u čast.


Na svečanosti su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i njegovi suradnici, brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici sindikata.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Istekle dokumente već sada zamijenite novima

  S obzirom na najave o skorom proglašenju kraja pandemije COVID-a 19, s ciljem izbjegavanja nepotrebnih gužvi na šalterima za izdavanje osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, putovnica i oružanih listova, iz Policijske uprave varaždinske obavještavaju građane kojima su istekli dokumenti za vrijeme COVID-a 19 da na vrijeme pristupe u Odjel za upravne poslove, kao i policijske postaje Ivanec, Novi Marof i Ludbreg i zamjene svoje dokumente. Podsjetimo, izmjenama Zakona o osobnoj iskaznici, […]

  today03/04/2023 16

  0%