play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Maruševec, prisutan bio i predsjednik Zoran Milanović

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Maruševec obilježila je svoj dan. Svečanost je bila prilika za osvrt na realizirane projekte i investicije te najavu budućih planova, a svečanost je svojim dolaskom uveličao predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Sve prisutne je na početku pozdravio potpredsjednik Općinskog vijeća Marijan Fatiga, a zatim se načelnik Općine Maruševec Mario Klapša osvrnuo na prošlu godinu istaknuvši kako sve što Općina Maruševec radi, radi za svoje sumještane, djecu i budućnost te kako će on osobno dati sve od sebe da za nekoliko godina može istaknuti kako je bilo puno izazova, no kako unatoč njima projekti nisu stali.

Kao glavni cilj naveo je stvaranje preduvjeta za daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva. Za nagrađene je naglasio da su oni dokaz da općina ima odlične ljude te je posebno zahvalio udrugama na njihovom radu i aktivnostima. U konačnici, čestitao je Dan općine svim mještanima dok je goste pozvao da i ostalih dana dođu u općinu na brojna događanja.

U ime Varaždinske županije okupljenima se obratio potpredsjednik Županijske skupštine, ujedno i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je naglasio kako Varaždinska županija na području Općine Maruševec ulaže značajna sredstva, a najviše na području obrazovanja i infrastrukture.

Čestitke i dobre želje je uputio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović , a svečana sjednica je bila prigoda da se i pojedinim mještanima, ali i udrugama dodijele prigodna općinska priznanja. Općinsko vijeće Općine Maruševec donijelo je na svojoj 17. sjednici Odluku o dobitnicima javnih priznanja Općine Maruševec u 2023. godini. Plaketa Općine Maruševec za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske dodijeljena je Dragutinu Prekupcu. Plaketa Općine Maruševec za izniman doprinos razvoju i unapređenju vatrogastva na području Općine Maruševec dodijeljena je Arminu Vargi. Zatim je dodijeljena Plaketa Općine Maruševec u povodu 30. obljetnice rada i postojanja Vatrogasnoj zajednici Općine Maruševec. Nagrada Općine Maruševec za doprinos ugledu i promociji Općine Maruševec u zemlji i svijetu dodijeljena je posthumno Miroslavu Cmuku, radi iznimnog doprinosa književnosti i književnom stvaralaštvu. , dok je nagrada Općine Maruševec za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljena Lani Krog za osvojenu brončanu medalju na 19. Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Kolumbiji, a nagrada je dodijeljena i Roku Podsečkom, za postignute izvanredne rezultate na plesnim natjecanjima u zemlji i svijetu, kao i za ulazak u Reprezentaciju Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Spomenimo i kako su zahvalnice Općine Maruševec primili učenici i njihovi mentori iz Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, koji su u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate na međuopćinskim, županijskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao nagradu za postignute rezultate, za nagrađene učenike i njihove mentore Općina Maruševec će u suradnji s Osnovom školom Gustav Krklec Maruševec organizirati jednodnevni izlet po njihovoj želji.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili publiku

  Nakon panel rasprave o trideset godina gospodarstva u Varaždinskoj županiji te održanog kviza znanja za učenike srednjih škola, obilježavanje Dana Varaždinske županije nastavljeno je koncertom učenika Glazbene škole u atriju Županijske palače. Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić je istaknuo kako mu je izuzetno drago da učenici i profesori imaju prilike nastupiti u okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije. -Ovaj koncert je poklon varaždinske Glazbene škole našem osnivaču Varaždinskoj županiji, […]

  today07/09/2023 7

  0%