play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana radionica za provedbu InterACT Green projekta

U utorak, 26. lipnja u prostorijama Palače Herzer, Gradski muzej Varaždin, održao je radionica s relevantnim institucijama i službama za proces provedbe projekta InterACT Green, koju je organizirao Grad Varaždin.

Na radionici su uz članove projektnog tima Grada Varaždina sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, HEP proizvodnje, Gradskih bazena, Parkova, Čistoće, Varkoma kao i partnera na projektu – Javne ustanove Priroda Varaždinske županije, Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, Hrvatskog šumarskog instituta, Grada Ludbrega i Turističke zajednice grada Varaždina.

Održana radionica poslužila je za razradu mogućnosti provedbe prikupljenih projektnih ideja koje će biti temelj za provedbu javnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog natječaja koji će u konačnici definirati uređenje odabranih dijelova Dravske park šume u skladu s načelima Novog europskog Bauhausa. Pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Slađana Miočić i moderatorica Maja Kireta predstavile su rezultate prethodno održanih radionica. Tijekom procesa pripreme natječaja na radionicama s građanima i s Dječjim gradskim vijećem Varaždina iznesen je niz prijedloga i ideja za revitalizaciju Dravske park šume, a brojni prijedlozi građana prikupljeni su i na nedavno održanom Festivalu varaždinskih dvorišta na kojem je Franjevačko dvorište bilo posebno posvećeno našem zelenom biseru – Dravi.

Projekt InterACT Green vrijedan je nešto više od pet milijuna eura, od kojih je 80% bespovratnih sredstava iz programa Europske urbane inicijative. Cilj ovog projekta je oživjeti prostor rijeke Drave i istoimene park šume i stvoriti kvalitetnije okruženje za građane, uz očuvanje prirodnog bogatstva koristeći inovativna tehnološka rješenja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinskoj županiji 31 novi slučaj zaraze koronavirusom

  U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom nakon što je testirano 168 osoba. Preminule su tri osobe. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 208 osoba, od kojih je njih 19 na respiratoru. Oporavilo se 215 osoba i broj aktivnih slučajeva je 1.509. Cijepljenje će ovaj tjedan biti organizirano u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije prema sljedećem rasporedu: Utorak, 7. prosinca - […]

  today06/12/2021 78

  0%