play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana izložba Florijanki u Donjem Kućanu

Kaj se ženske roke moreju“ naziv je izložbe ručnih radova i kućnih predmeta iz prošlosti koju su povodom Međunarodnog dana žena organizirale članice Udruge žena „Florijanke“ iz Kućana Donjeg. Izložba je organizirana već po 16. put u Vatrogasnom domu u Kućanu Donjem, a uz prikaz života mještana Kućana organizirano je i mjerenje šećera u krvi i tlaka za posjetitelje izložbe.

Izložbu je razgledao i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković koji je pohvalio organizatorice: „Već desetak godina dolazim na izložbu Florijanki na poziv naše vrijedne Štefice Vidović. Ona sa svojim članicama održava jednu fenomenalnu stvar da se vidi kako se nekad živjelo u svim Kućanima, pogotovo u Kućanu Donjem. Meni je iskreno žao što mi kao Grad Varaždin nismo mogli ove godine malo više sufinancirati da bude još bolja izložbe jer nemamo proračun. No, snašli su se i ovaj put, iako u skromnijem izdanju, a sljedeće godine budemo isto tako podržali kao Grad ovu manifestaciju.”

Svake godine povodom Međunarodnog dana žena priredimo drugačiju izložbu. I dok je prošle godine glavna tema bila „stara kuhinja“ i naglasak je bio na hrani, ove godine tema je „Kaj se ženske roke moreju“. Kao što vidite ovdje, ženske ruke doista mogu izraditi sve” – rekla je Štefica Vidović, predsjednica udruge „Florijanke“.

Udruzi žena podršku je dala i zamjenica župana Silvija Zagorec: „Drago mi je što mogu prisustvovati ovoj izložbi kojom „Florijanke“ čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje, što je najvažnije.”

Uz njih, izložbi je prisustvovala i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora: „Imam sreću svake godine pratiti aktivnosti Florijanki. Posebno mi je drago da ti ručni radovi i te kućne spretnosti se prenose na mlađe generacije. To je neobično važno jer bez tog prijenosa znanja naših baka i naših žena neće to kulturno blago biti moguće sačuvati.” – zaključila je Antolić Vupora.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Krunoslav Lukačić izabran za predsjednika HNS-a Varaždinske županije

  U kongresnoj dvorani Gradske sportske dvorane u Varaždinu jučer je održana je Izborna sjednica Skupštine Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Varaždinske županije, na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke. Od kraja 2020. godine, vršitelj dužnosti predsjednika stranke je bio Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave. Za novog predsjednika izabran je Krunoslav Lukačić, kandidat HNS-a za župana na prošlim lokalnim izborima i posebni savjetnik ministrice poljoprivrede. U tri mandata obnašao je […]

  today13/04/2022 115

  0%