play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki s predstavnicima udruga potpisala ugovore o dodjeli financijskih sredstava

 

Nakon što je Općina Trnovec Bartolovečki raspisala Javni poziv za dodjelu financijskih potpora projektima i programima rada udruga civilnog društva na području općine, u utorak je održano potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga.

 

Udruge su se na poziv mogle javiti s programima i projektima koji su se odnosili na zaštitu i promicanje ljudskih prava, za zaštitu lokalne kulturne baštine, za poticanje aktivnosti humanitarnog i socijalnog sadržaja, za unaprjeđenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana, za poticanje aktivnosti vezanih za zaštitu i očuvanje čovjekove prirode te za poticanje aktivnosti vezanih za zaštitu interesa poljoprivrednih proizvođača.

 

– Na natječaj se javilo devet udruga. Danas imamo sklapanje ugovora. Dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 25 tisuća eura. Sredstva su osigurana u proračunu Općine za 2024. godinu, a najniži iznos za projekt ili program po udruzi može biti 500 eura, a najviši 9 tisuća eurapojasnila je općinska načelnica Verica Vitković te dodala kako su ugovori potpisani što ranije kako bi se sredstva mogla što prije početi koristiti za prijavljene programe i projekte.

 

Općina je ujedno potpisala i ugovor o dodjeli sredstava za Kulturno umjetničko društvo Mak Trnovec, za što su sredstva također bila osigurana u općinskom proračunu.

 

– KUD njeguje tradiciju našega kraja, promovira našu općini u županiji, državi i van države. Moram spomenuti da naš KUD Mak nastupa redovito na svim natjecanjima. Prošle godine su nam tamburaši donijeli prvo mjesto na Državnom natjecanju, pod pokroviteljstvom Sabora. Naši voditelji isto tako osvajaju značajne nagrade i mi smo zbog toga ponosni na naš KUD koji promiče takve vrijednostiporučila je načelnica Vitković.

 

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom istaknuo je predsjednik KUD-a Mak Miro Koren.

 

– Moramo pohvaliti Općinu jer Općina je naš najveći sponzor. Vrlo smo zadovoljni i sretni. Sredstva su namijenjena radu Društva. Imamo puno akcija na području naše općine. Tu su svakako Žetvene svečanosti, imamo Dječje igre mladih, ove godine će biti Županijska smotra malih dječjih sastava, tako da događanja imamo puno i ove godine ćemo to, zahvaljujući općinskim sredstvima, moći odraditirekao je Koren te dodao kako KUD ove godine slavi 25 godina rada.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%