play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan prijem za mladu varaždinsku atletičarku Janu Koščak

Nakon postizanja izuzetnog sportskog uspjeha, osvajanja zlatne medalje u sedmoboju na Europskom prvenstvu, mladu varaždinsku atletičarku Janu Koščak i njenog trenera i oca Patrika Koščaka u Gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Bila je to prilika da se atletičarki čestita na izuzetnom uspjehu koji je ostvarila postigavši najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu. Uz čestitku, gradonačelnik je dodao i iznos od 20 tisuća kuna koji će im pomoći u pripremama za slijedeća natjecanja: „atletika je kraljica sportova, a sedmoboj je kraljevska atletska disciplina pa je time ovaj rezultat još vredniji! Grad Varaždin podupire sport i atletiku putem Zajednice sportskih udruga, a ova nagrada će biti još jedan poticaj za postizanje još boljih rezultata.”

Odlična učenica i izuzetna atletičarka, Jana sa svojih tek šesnaest godina zrelo je ocijenila svoj uspjeh i ambicije „jako sam zadovoljna svojim rezultatom i organizacijom natjecanja. Bilo je to jedno jako pozitivno iskustvo što je jako bitno za mladog atletičara. Rezultati su u tome svemu najmanje bitni, jer je mladom atletičaru bitno skupljanje iskustva. Sretna sam i zadovoljna što mogu predstavljati svoj grad koji mi jako puno pomaže u treningu i natjecanjima.”- rekla je na prijemu najavivši da sa velikim ambicijama odlazi u Tursku na Juniorsko prvenstvo Balkana te na Europski olimpijski festival u Slovačkoj.

Trener Patrik Koščak naglasio je da u AK Sloboda zajedno s njenom sestrom Klarom trenira cijela jedna sjajna grupa mladih atletičara koji postižu norme i nastupit će na najkvalitetnijim natjecanjima. Ponadao se da će netko od njih nastupiti na olimpijadi 2024. godine. Zadovoljni su uvjetima treniranja, a s Hrvatskim olimpijskim odborom dogovorena je pomoć na pripremama.

Tijekom prijema, na kojem su čestitke uputili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica Danijela Vusić, mlada atletičarka i gradonačelnik slučajno su otkrili jedan zanimljiv detalj. Naime, ustanovilo se da Jana trenira s kopljem koje je upravo Neven Bosilj donirao klubu prije nekoliko godina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kampanja za upise učenika u srednje škole kreće iz Ivanca 17. svibnja

  U Županijskoj palači  je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin na kojem su prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, predstojnica HZZ - Područnog ureda Varaždin Branka Šaško, te Jana Bituh iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske […]

  today15/04/2022 15