play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan prijem za mladu varaždinsku atletičarku Janu Koščak

Nakon postizanja izuzetnog sportskog uspjeha, osvajanja zlatne medalje u sedmoboju na Europskom prvenstvu, mladu varaždinsku atletičarku Janu Koščak i njenog trenera i oca Patrika Koščaka u Gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Bila je to prilika da se atletičarki čestita na izuzetnom uspjehu koji je ostvarila postigavši najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu. Uz čestitku, gradonačelnik je dodao i iznos od 20 tisuća kuna koji će im pomoći u pripremama za slijedeća natjecanja: „atletika je kraljica sportova, a sedmoboj je kraljevska atletska disciplina pa je time ovaj rezultat još vredniji! Grad Varaždin podupire sport i atletiku putem Zajednice sportskih udruga, a ova nagrada će biti još jedan poticaj za postizanje još boljih rezultata.”

Odlična učenica i izuzetna atletičarka, Jana sa svojih tek šesnaest godina zrelo je ocijenila svoj uspjeh i ambicije „jako sam zadovoljna svojim rezultatom i organizacijom natjecanja. Bilo je to jedno jako pozitivno iskustvo što je jako bitno za mladog atletičara. Rezultati su u tome svemu najmanje bitni, jer je mladom atletičaru bitno skupljanje iskustva. Sretna sam i zadovoljna što mogu predstavljati svoj grad koji mi jako puno pomaže u treningu i natjecanjima.”- rekla je na prijemu najavivši da sa velikim ambicijama odlazi u Tursku na Juniorsko prvenstvo Balkana te na Europski olimpijski festival u Slovačkoj.

Trener Patrik Koščak naglasio je da u AK Sloboda zajedno s njenom sestrom Klarom trenira cijela jedna sjajna grupa mladih atletičara koji postižu norme i nastupit će na najkvalitetnijim natjecanjima. Ponadao se da će netko od njih nastupiti na olimpijadi 2024. godine. Zadovoljni su uvjetima treniranja, a s Hrvatskim olimpijskim odborom dogovorena je pomoć na pripremama.

Tijekom prijema, na kojem su čestitke uputili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica Danijela Vusić, mlada atletičarka i gradonačelnik slučajno su otkrili jedan zanimljiv detalj. Naime, ustanovilo se da Jana trenira s kopljem koje je upravo Neven Bosilj donirao klubu prije nekoliko godina.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Poznat uzrok prometne nesreće sa smrtnim ishodom u Nedeljancu

  Kako smo već javljali, u prometnoj nesreći koja se dogodila prošle subote oko 6.55 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, smrtno je stradala žena starosti 63 godine. Očevidom je utvrđeno, kako je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.64 promila upravljao mladić starosti 26 godina. Upravljao je iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina, te je u jednom trenutku vozilom prešao na lijevu stranu kolnika i tom prilikom prednjim […]

  today28/06/2021 1001

  0%