play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan 54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u Varaždinu

54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova uspješno je održan prošle nedjelje u gradu Varaždinu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Varaždinske županije. U suorganizaciji Susreta sudjelovali su Zajednica KUU Varaždinske županije i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP.

54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma RH. Nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. i 2021. godini, 54. izdanje zborskog Susreta po prvi je put u gradu Varaždinu okupilo 8 pjevačkih zborova iz 6 županija koje su selektirali stručni selektori HSK Marija Ramljak i Robert Homen. U programu Susreta sudjelovali su Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Rudolf Rajter“, Ivanec, Komorni ženski vokalni sastav „Cantus ante omnia“, Zagreb, Pjevački zbor „Josip Vrhovski“, Nedelišće, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Zagreb, Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“, Zagreb, Crkveno pjevačko društvo „Mir“, Belišće, Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, Pazin i Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“, Rijeka dok su Ženski zbor KUD-a „Učka“, Matulji, Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“ Petrinja i Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“, Osijek morali odustati od nastupa zbog epidemiološke situacije.

Susret zborova počeo je neformalnim jutarnjim nastupima u okviru „Zborskog špancirunga“ na varaždinskom Trgu kralja Tomislava koji je okupio velik broj prolaznika i posjetitelja Varaždina. Glavni dio programa održan je istog dana u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin od 18 sati pod strogim epidemiološkim mjerama i pred ograničenim brojem publike, ali uz videoprijenos uživo na Youtube i Facebook kanalima koji su omogućili praćenje Susreta mnogo većem broju gledatelja. S ciljem poticanja rada amaterskih zborova sudionici su se predstavili s revijalnim, ali zahtjevnim programima koje je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu Jasenka Ostojić, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić. Nagradu HDS-a za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja, članovi povjerenstva odlučili su dodijeliti Akademskom zboru Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“, za izvedbu skladbe „Tam prek Drave germlavica“ Emila Cossetta. 54. Susret zborova završen je okruglim stolom zborovođa i članova povjerenstva u cilju međusobne suradnje, poticanja i unaprjeđenja njihovog rada.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  S 3,62 promila alkohola skrivio prometnu nesreću u Križanićevoj ulici u Varaždinu

  Između 26. listopada 2022. i 21. veljače 2023. godine, u Visokom, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 47-godišnjaka te otuđio televizor, prijenosna računala, fotoaparat i razni zlatni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 4.000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela. Također, Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 26-godišnjakinje za kazneno djelo Računalna prijevara. Prema prijavi, nepoznati je počinitelj […]

  today22/02/2023 40

  0%