play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odana počast dr. Franji Tuđmanu

Izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije u subotu je, u prigodi njegovog 100. rođendana, odalo počast prvom hrvatskom predsjedniku i svom Vrhovnom zapovjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

Počast utemeljitelju hrvatske države paljenjem lampiona i molitvom odali su županijski veterani i dragovoljci iz Varaždina, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Maruševca i Ivanca kod njegove biste pored rodne kuće, nakon čega su je, uz stručnu pomoć i razgledali, te se, biranim riječima, upisali u knjigu sjećanja. “Dr. Franjo Tuđman je trajna vrijednost, najveći državnik cjelokupne hrvatske povijesti, njegovom odvažnošću, mudrošću i razboritošću obranjena je, a u konačnici i oslobođena Hrvatska i njegov lik lidera, vođe u najtežim trenucima ostat će u trajnom sjećanju hrvatskih branitelja.”, istaknuli su u udruzi.”

Po okončanju posjeta kompleksu rodne kuće dr. Franje Tuđmana, goste je, nedaleko od spomenute lokacije, u svom domu dočekao ratni pripadnik legendarnih Puma, Nenad Knjaz i njegova obitelj. U neformalnom, opuštenom i ugodnom druženju evocirale su se uspomene na slavne dane hrvatske povijesti s početka 90-ih, a jednako tako analizirale i mnoge aktualne teme.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Motomrazovi stigli i u Varaždinske Toplice: u veseloj predbožićnoj atmosferi zapaljena četvrta adventska svijeća

  U Varaždinskim je Toplicama u nedjelju vladao poseban predbožićni ugođaj, a na novom gradskom Trgu Republike Hrvatske, okupili su se brojni građani, kako oni stariji, tako i oni najmlađi. Naime, osim što je nedjelja bila rezervirana za paljenje četvrte adventske svijeće, Topličanci i Topličanke dočekali su glasnu ekipu Motomrazova koja je dodatno uljepšala sunčano nedjeljno poslijepodne. Kako bi razveselili brojne mališane, Grad Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica pripremili su […]

  today20/12/2021 54