play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odana počast dr. Franji Tuđmanu

Izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije u subotu je, u prigodi njegovog 100. rođendana, odalo počast prvom hrvatskom predsjedniku i svom Vrhovnom zapovjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

Počast utemeljitelju hrvatske države paljenjem lampiona i molitvom odali su županijski veterani i dragovoljci iz Varaždina, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Maruševca i Ivanca kod njegove biste pored rodne kuće, nakon čega su je, uz stručnu pomoć i razgledali, te se, biranim riječima, upisali u knjigu sjećanja. “Dr. Franjo Tuđman je trajna vrijednost, najveći državnik cjelokupne hrvatske povijesti, njegovom odvažnošću, mudrošću i razboritošću obranjena je, a u konačnici i oslobođena Hrvatska i njegov lik lidera, vođe u najtežim trenucima ostat će u trajnom sjećanju hrvatskih branitelja.”, istaknuli su u udruzi.”

Po okončanju posjeta kompleksu rodne kuće dr. Franje Tuđmana, goste je, nedaleko od spomenute lokacije, u svom domu dočekao ratni pripadnik legendarnih Puma, Nenad Knjaz i njegova obitelj. U neformalnom, opuštenom i ugodnom druženju evocirale su se uspomene na slavne dane hrvatske povijesti s početka 90-ih, a jednako tako analizirale i mnoge aktualne teme.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Plesni klub Takt Varaždin najuspješniji klub po broju osvojenih odličja na prvenstvu Hrvatske u standardnim plesovima

  Sportski natjecatelji plesači i plesačice, članovi Plesnog kluba Takt Varaždin postigli su fenomenalne rezultate na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima koje se održalo u subotu, 4. veljače 2023. godine u Petrinji, u organizaciji SPK Petrinia iz Petrinje i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.   Državna prvakinja postala je Tessa Hrženjak u kategoriji mlađi osnovci solo, Linda Šoštarek u kategoriji mlađa mladež solo, Marta Majcen osvojila je čak dva naslova državne […]

  today09/02/2023 167

  0%