play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Od 8. do 10. rujna na Habdelićevom trgu u Varaždinu održava se FolkoFonija

Međunarodni folklorni festival FolkoFonija i ove godine u Varaždin donosi raznolikost tradicija i običaja, folklorne nastupe, te različite radionice za sve ljubitelje folklora i tradicijske umjetnosti. Program počinje svečanim otvorenjem danas (u petak, 8. rujna) u 19 sati i 30 minuta na Habdelićevom trgu u Varaždinu, nakon čega nastupaju članice nagrađivanog ženskog vokalnog ansambla „Đurđevčice“ dobitnice ovogodišnje nacionalne glazbene nagrade PORIN.

Na prvoj večeri festivala, koja se još naziva i Glazbeni kušlec vidjet ćemo izvedbe Folklorne skupine Češke besede Zagreb, zatim Folklorne skupine ”Knahinka” iz Slovačke, te nastup Etno dua ”Goga i Željko”. Drugi dan FolkoFonije na Habdelićevom trgu u Varaždinu počinje sutra, u subotu, 9. rujna, u 10 sati Tradicijskim sajmom na kojem će svoje proizvode i rukotvorine predstaviti brojne udruge s područja Varaždinske županije. U isto vrijeme, održavat će se niz radionica, od kojih je prva radionica folklornog plesa za djecu također od 10 sati, a potom i radionice izrade krpenih lutaka, tradicijskih ukrasa od kinča, te radionica sviranja tradicijskih glazbala. Večernji program, Plesni kušlec, počinje u 19 sati i 30 minuta, a nastupit će članovi Akademske folklorne skupine ”Študent” iz Maribora, KUD ”7 Kaštela” iz Kaštel Gomilice, Folklorna skupina ”Knahinka” iz Slovačke, KUD ”Anka Ošpuh” iz Ludbrega, KUD ”Hrvatskih željeznica” Varaždin te članovi folklornog ansambla Centra tradicijske kulture Varaždin.

FolkoFonija završava u nedjelju radionicama hrvatskog i inozemnog folklora koje će se održati od 10 do 12 sati na Habdelićevom trgu.

Zaplešite slovački čardaš ili Kaštelansku Šaltin polku sa gostima ovogodišnje FolkoFonije te postanite bogatiji za plesni korak!

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Odlično posjećeni programi Antunova v Marofu, uz važeće epidemiološke mjere

  Ovogodišnja proslava Dana Grada Novog Marofa nastavljena je i protekloga vikenda. Nakon što su prethodne subote i nedjelje održani programi prvenstveno namijenjeni djeci i umirovljenicima, ali i sportski turniri, vikend iza nas ponudio je za svakog ponešto. U petak je održan nogometni turnir veterana, tradicionalno su se predstavili udruga vinogradara Pinta i ŠRD Marof, održane su glazbene slušaone u sklopu projekta Nemirni umirovljenici - Evergreen in NM, Klapa Marof sa […]

  today21/06/2021 102

  0%