play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Od 8. do 10. rujna na Habdelićevom trgu u Varaždinu održava se FolkoFonija

Međunarodni folklorni festival FolkoFonija i ove godine u Varaždin donosi raznolikost tradicija i običaja, folklorne nastupe, te različite radionice za sve ljubitelje folklora i tradicijske umjetnosti. Program počinje svečanim otvorenjem danas (u petak, 8. rujna) u 19 sati i 30 minuta na Habdelićevom trgu u Varaždinu, nakon čega nastupaju članice nagrađivanog ženskog vokalnog ansambla „Đurđevčice“ dobitnice ovogodišnje nacionalne glazbene nagrade PORIN.

Na prvoj večeri festivala, koja se još naziva i Glazbeni kušlec vidjet ćemo izvedbe Folklorne skupine Češke besede Zagreb, zatim Folklorne skupine ”Knahinka” iz Slovačke, te nastup Etno dua ”Goga i Željko”. Drugi dan FolkoFonije na Habdelićevom trgu u Varaždinu počinje sutra, u subotu, 9. rujna, u 10 sati Tradicijskim sajmom na kojem će svoje proizvode i rukotvorine predstaviti brojne udruge s područja Varaždinske županije. U isto vrijeme, održavat će se niz radionica, od kojih je prva radionica folklornog plesa za djecu također od 10 sati, a potom i radionice izrade krpenih lutaka, tradicijskih ukrasa od kinča, te radionica sviranja tradicijskih glazbala. Večernji program, Plesni kušlec, počinje u 19 sati i 30 minuta, a nastupit će članovi Akademske folklorne skupine ”Študent” iz Maribora, KUD ”7 Kaštela” iz Kaštel Gomilice, Folklorna skupina ”Knahinka” iz Slovačke, KUD ”Anka Ošpuh” iz Ludbrega, KUD ”Hrvatskih željeznica” Varaždin te članovi folklornog ansambla Centra tradicijske kulture Varaždin.

FolkoFonija završava u nedjelju radionicama hrvatskog i inozemnog folklora koje će se održati od 10 do 12 sati na Habdelićevom trgu.

Zaplešite slovački čardaš ili Kaštelansku Šaltin polku sa gostima ovogodišnje FolkoFonije te postanite bogatiji za plesni korak!

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Kinezi žele kupiti Arenu Varaždin, nude rješenje i za bale

  Predsjednik uprave tvrtke Tao Building & Constructions, jedne od vodećih kineskih tvrtki koja se bavi izgradnjom cesta i cestovne infrastrukture, mostogradnjom i zbrinjavanjem otpada, a posluje u Kini i Japanu te je već nekoliko godina poslovno prisutna u Srbiji i zemljama u okruženju, krajem tjedna je boravio u posjetu Varaždinu. Naime, poznata je stvar da su kineski gospodarstvenici već ranije iskazali interes za investiranjem u izgradnju budućeg hotela visoke razine […]

  today13/03/2021 176

  0%