play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sudjelovanje u ciklusu radionica „Stranice sjećanja”

Ukupno 64 radionice „Stranice sjećanja“ provodit će se u Domu za starije i nemoćne osobe „Dragica” u Možđencu i u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu, a namijenjene su osobama starijim od 54 godine, ali i drugim zainteresiranima. Radionice predstavljaju praktični dio provedbe projekta „Čitanje na kotačima” što ga Grad Novi Marof i općina Breznički Hum provode s ciljem temeljitoga obnavljanja čitateljske publike novomarofske općine. Planira se provedba dvije ili tri radionice tjedno, ukupnoga trajanja od po sat vremena, u Domu za starije i nemoćne osobe „Dragica” te jedna do dvije radionice tjedno u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin”. Tako će se s korisnicima radionice provoditi aktivnosti kolektivnog čitanja na glas s popratnim interaktivnim i izvedbenim zadacima, a literatura koja se odabire koristi se kao polazište za razgovore s korisnicima o njihovim osobnim pričama i sjećanjima, s naglaskom na ona koja vežu za neformalna i formalna mjesta u gradu ili općini.

Želja je čitanjem potaknuti korisnike da i sami posegnu za svojim pričama te odgovarati temama iz literature s kojima se oni mogu poistovjetiti i koje ističu relevantnost njihovih iskustava. Kroz radionicu će se mapirati mjesta sjećanja i oformiti vizura starijeg stanovništva na lokalitete oko njih, pri čemu će se koristiti književna građa kao inspiracija i sredstvo stvaranja povjerenja te sigurnog mjesta za dijeljenje i komunikaciju. Uz to će sudionici, simulirajući formate čitane građe uz pomoć voditelja radionice, pisati vlastite memoare, misli i dnevnike o životnim iskustvima za koja žele da ostanu zapisana u povijesti.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radu radionice – prvenstveno osobe starije od 54 godine, ali i osobe s invaliditetom, nezaposleni, djeca i mladi, mogu se prijaviti u novomarofskoj knjižnici i čitaonici osobno ili pozivom na broj 611-234, gdje ujedno mogu dobiti sve potrebne informacije o radu ove radionice.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Reformisti za Valentinovo darivali umirovljenice

  Predsjednik Reformista Radimir Čačić, saborska zastupnica Natalija Martinčević te predsjednik Interesnog odbora umirovljenika Reformista Varaždinske županije Vladimir Kozjak darivali su ove godine povodom Valentinova umirovljenice, članice Udruge umirovljenika i osoba starije životne dobi „Solidarnost“ Varaždin. Više od sto članova ove Udruge danas je uz pjesmu, ples i dobro raspoloženje proslavilo Dan zaljubljenih. Predsjednica Udruge umirovljenika „Solidarnost“ Mira Letić iskazala je zadovoljstvo odazivom članova koji su nakon božićnog druženja s nestrpljenjem […]

  today15/02/2023 35

  0%