play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sudjelovanje u ciklusu radionica „Stranice sjećanja”

Ukupno 64 radionice „Stranice sjećanja“ provodit će se u Domu za starije i nemoćne osobe „Dragica” u Možđencu i u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu, a namijenjene su osobama starijim od 54 godine, ali i drugim zainteresiranima. Radionice predstavljaju praktični dio provedbe projekta „Čitanje na kotačima” što ga Grad Novi Marof i općina Breznički Hum provode s ciljem temeljitoga obnavljanja čitateljske publike novomarofske općine. Planira se provedba dvije ili tri radionice tjedno, ukupnoga trajanja od po sat vremena, u Domu za starije i nemoćne osobe „Dragica” te jedna do dvije radionice tjedno u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin”. Tako će se s korisnicima radionice provoditi aktivnosti kolektivnog čitanja na glas s popratnim interaktivnim i izvedbenim zadacima, a literatura koja se odabire koristi se kao polazište za razgovore s korisnicima o njihovim osobnim pričama i sjećanjima, s naglaskom na ona koja vežu za neformalna i formalna mjesta u gradu ili općini.

Želja je čitanjem potaknuti korisnike da i sami posegnu za svojim pričama te odgovarati temama iz literature s kojima se oni mogu poistovjetiti i koje ističu relevantnost njihovih iskustava. Kroz radionicu će se mapirati mjesta sjećanja i oformiti vizura starijeg stanovništva na lokalitete oko njih, pri čemu će se koristiti književna građa kao inspiracija i sredstvo stvaranja povjerenja te sigurnog mjesta za dijeljenje i komunikaciju. Uz to će sudionici, simulirajući formate čitane građe uz pomoć voditelja radionice, pisati vlastite memoare, misli i dnevnike o životnim iskustvima za koja žele da ostanu zapisana u povijesti.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radu radionice – prvenstveno osobe starije od 54 godine, ali i osobe s invaliditetom, nezaposleni, djeca i mladi, mogu se prijaviti u novomarofskoj knjižnici i čitaonici osobno ili pozivom na broj 611-234, gdje ujedno mogu dobiti sve potrebne informacije o radu ove radionice.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja svećenika Varaždinske biskupije

  Varaždinski biskup Bože Radoš okupio je u utorak 12. srpnja u Biskupskom ordinarijatu Varaždinske biskupije u Varaždinu svećenike kojima je dodijelio nove službe i uručio im dekrete o razrješenju i imenovanju, objavljeno je na internetskim stranicama Varaždinske biskupije. Najprije se susreo sa župnim vikarima, među njima petoricom mladomisnika. Osvrnuvši se na slavlja mladih misa, ohrabrio ih je da spremno i raspoloživo krenu u župne zajednice kojima su poslani te da […]

  today13/07/2022 383

  0%