play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obrtnička komora Varaždinske županije dodijelila majstorske diplome

 

Na svečanosti koja je održana u četvrtak, 18. svibnja, u velikoj dvorani Županijske palače, Obrtnička komora Varaždinske županije, podijelila je 31 majstorsku diplomu majstorima – obrtnicima.

 

-Mi, obrtnici, uvijek smo bili stup gospodarstva i kao takvi smo znali svojim zajedništvom pobijediti sve teškoće koje su nam se našle na putu. Svi mi ulažemo u svoja znanja i vještine, jer biti obrtnik nije tek puko odrađivanje nekoga posla. Obrtnik živi svoj obrt 24 sata na dan, 365 dana u godini. Majstor obrtnik ne postaje se samo diplomom već i svojim radnim iskustvom, odnosom prema poslu, svojim poslovnim partnerima i kolegama. Vrijednost diplome majstora obrtnika dokazuje se svakodnevnim radom i zalaganjem za svoju obitelj i zajednicu. Stoga su obrtnici najčvršći segment gospodarstva. Put koji ste izabrali možda neće biti uvijek lagan, ali zajedništvo obrtnika, uz podršku jedinstvenog komorskog sustava bit će vam od velike pomoći – naglasio je na svečanosti Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

 

On je tom prigodom poručio novim majstorima kako se od njih očekuje značajan doprinos razvoju obrtništva u Varaždinskoj županiji, kao i zalaganje za unapređenje obrazovanja za obrtnička zanimanja otvaranjem novih mjesta za naukovanje.

 

Uz predsjednika Županijske obrtničke komore čestitke novim majstorima uputila je i Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije.

 

-Stjecanje majstorskih diploma najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkoj struci i kruna vašeg cjeloživotnog obrazovanja. Veseli me što posljednjih godina raste broj obrtnika, pa danas u Varaždinskoj županiji posluje 3.500 obrta u kojima je zaposleno više od 8 tisuća ljudi. I taj podatak pokazuje koliko je obrtništvo važno za naše gospodarstvo. To prepoznaje i

Varaždinska županija, koja posebnu pozornost pridaje i školovanju za obrtnička zanimanja. U našoj županiji imamo dva regionalna centra kompetentnosti i 5 strukovnih centara izvrsnosti, pa i na taj način nastojimo poticati mlade da se odluče za strukovno obrazovanje. Kvalitetno strukovno obrazovanje je temelj obrtništva, a obrtništvo je temelj našega gospodarstva – istaknula je na svečanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je tom prigodom posebno istaknula i odličnu suradnju sa Županijskom obrtničkom komorom.

Majstorske diplome na svečanosti je primilo 29 obrtnika, budući da su dva kandidata polagali majstorske ispite za dva zanimanja.

 

Majstorske diplome u 2022. godini stekli su:

 

 1. BREŽNJAK ANTONIO ELEKTROINSTALATER  
2. CRNČEC ROBERT AUTOELEKTRIČAR  
3. JAKOPOVIĆ IVONA NATKONOBAR  
4. KELEMEN MARKO ELEKTROINSTALATER  
5. KLADIĆ BRANKO VODOINSTALATER, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE  
6. KRALJ ERNEST AUTOMEHANIČAR  
7. KRALJ ERNEST AUTOSERVISER  
8. KRKLEC IRMA FRIZER  
9. LALJEK KRUNOSLAV ELEKTROINSTALATER  
10. LEVANIĆ VLADIMIR VODOINSTALATER, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE  
11. LJEKAJ ROLAND PEKAR  
12. MAJHEN DRAŽEN AUTOMEHANIČAR  
13. MOŽANIĆ IGOR AUTOMEHANIČAR  
14. MRVČIĆ KATARINA KUHAR  
15. PAJTAK JOSIP ELEKTROINSTALATER  
16. PERŠIĆ TOMISLAV SOBOSLIKAR-LIČILAC
17. PERŠIĆ TOMISLAV ZIDAR
18. PINTARIĆ MARIO AUTOELEKTRIČAR
19. PLANTAK ANĐELKO ELEKTROINSTALATER
20. POSAVEC DARKO NATKONOBAR
21. PRAŠNIČKI DRAŽEN ELEKTROINSTALATER
22. RANĐIĆ IVAN ELEKTROINSTALATER
23. REŠETAR DAVOR ELEKTROINSTALATER
24. REŠETAR NIKOLA KUHAR
25. RODEŠ DARIO KUHAR
26. SINKOVIĆ NIKOLINA KOZMETIČAR
27. TEŽAČKI ANTONIO ELEKTROINSTALATER
28. TOMAŠIĆ SEBASTIJAN ELEKTROINSTALATER
29. TUĐAN SANJA NATKONOBAR
30. VRČEK LUCIJA KUHAR
31. VUK NIKOLA NATKONOBAR

 

 

Majstorske diplome na svečanosti su im uručili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković i zamjenica župana Silvija Zagorec.

 

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu uspješnim i uglednim obrtnicima za poslovna postignuća i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva.

 

Povelje Hrvatske obrtničke komore primili su Mirko Huzjak, Krešimir Vinković i Stjepan Jagić dok su priznanja dodijeljena Franji Kuzmiću, Zlatku Tuksoru i Zlatici Kvezić.  Zahavlnice Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu primili su Snežana Lazar i Miroslav Uranić.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%