play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obnavljaju se poznate varaždinske klupice u centru grada

Klupice uz javne površine u centru Varaždina se obnavljaju, zamjenjuju se dotrajale drvene letvice i metalni dijelovi pa će ponovo biti potpuno funkcionalne te svojevrsni ukras baroknog grada.

Vrijedni djelatnici Parkova privode kraju opsežan posao, a danas su montirali klupice na Franjevačkom trgu ispred zgrade Varaždinske županije. Uz desetak klupica na tom varaždinskom popularnom trgu, klupice su već zamijenjene na Kazališnom trgu, Trgu slobode, u Pavlinskoj ulici, uz Stari grad te na Trgu bana Jelačića, u Ulici Braće Radić, Kolodvorskoj i Habdelićevoj ulici. Klupice će biti obnovljene i u Gajevoj ulici te na Trgu kralja Tomislava ispred fakulteta. Ukupno će biti zamijenjeno, odnosno obnovljeno više od 50 klupica.

Varaždin, grad koji u Hrvatskoj ima jednu od najvećih i najljepših pješačkih zona u povijesnoj jezgri, klupice su mjesto odmora ali i okupljanja građana i posjetioca, turista. Sjesti i odmoriti se u miru na klupici u baroknom centru Varaždina u sjeni lipa, platana i drugog drveća poseban je trenutak koji građanima pruža mali bijeg od svakodnevne užurbanosti, a sve brojnijim turistima i učeničkim ekskurzijama doživljaj mirnoće Varaždina, kako ga se često opisuje „grada po mjeri čovjeka“ .

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Prigodnim programom odana počast hrvatskim braniteljima u Varaždinskim Toplicama

  U organizacija udruga branitelja s područja Grada Varaždinskih Toplica u četvrtak je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Branitelji i predstavnici Grada Varaždinskih Toplica položili su vijence i zapalili svijeće u sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Ovaj značajan dan u hrvatskoj povijesti u Varaždinskim je Toplicama obilježen svetom misom u crkvi Sveta tri kralja i kod Spomen […]

  today06/08/2021 98

  0%