play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Maruševcu

U Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec, te područnim školama u Druškovcu i Gredi, učenici i njihovi učitelji obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U holu škola bile su postavljene izložbe plodova zemlje, kruha i pekarskih proizvoda vrijednih mama i baka, a vesela djeca sa svojim su učiteljicama priredila kratki, ali svečani program prožet pjesmama, recitacijama i igrokazom.

Nakon molitvenih zaziva, župnik Krunoslav Milovec podsjetio je učenike na znakovitost kruha u svakodnevnom životu te blagoslovio plodove zemlje i sve prisutne. Obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Čalincu, Druškovcu i Gredi prisustvovali su ravnatelj škole Tomislav Vincek i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Naši osnovnoškolci nastavljaju s tradicionalnim obilježavanjem Dana kruha u listopadu, što me posebno veseli jer im na taj način skrećemo pozornost i educiramo ih o značaju poljoprivrede te kako ta nezaobilazna namirnica nastaje i koliko je truda potrebno da bismo je svakodnevno mogli konzumirati. Drago mi je kada radni dan mogu provesti s najmlađim stanovnicima naše općine bilo u školi ili u uredu jer me njihova nasmijana i razigrana lica uvijek razvesele i iznenade nečim novim što su naučili rekao je prilikom obilježavanja načelnik Klapša, pohvalivši pritom napore svih zaposlenika škola na prijenosu teorijskog ali i praktičnog znanja učenicima.

Naime, uoči samog obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u školama na području Općine Maruševec, učitelji i roditelji učenika održali su više radionica na temu pripremanja pekarskih delicija. Također, ovog su tjedna u prigodi Svjetskog dana hrane 16. listopada učenici maruševečkih škola učili o važnosti redovite i zdrave prehrane koja uključuje umjereno konzumiranje namirnica iz svih skupina.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Općoj bolnici Varaždin ponovno dozvoljena pratnja na porodu

  Zbog povoljne epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji kada je sedmodnevna incidencija 40 posto niža nego prije tjedan dana, Opća bolnica Varaždin donijela je Odluku o ponovnoj mogućnosti prisustvovanja pratnje na porodu. Međutim, iako je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, rodilja, kao i njena pratnja, trebaju se pridržavati određenih pravila ponašanja. Tako prilikom ulaska u Opću bolnicu Varaždin rodilja i njena pratnja dužni su zajedno proći trijažni postupak u trijažnom šatoru bolnice. Ukoliko […]

  today20/05/2021 68

  0%