play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Maruševcu

U Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec, te područnim školama u Druškovcu i Gredi, učenici i njihovi učitelji obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U holu škola bile su postavljene izložbe plodova zemlje, kruha i pekarskih proizvoda vrijednih mama i baka, a vesela djeca sa svojim su učiteljicama priredila kratki, ali svečani program prožet pjesmama, recitacijama i igrokazom.

Nakon molitvenih zaziva, župnik Krunoslav Milovec podsjetio je učenike na znakovitost kruha u svakodnevnom životu te blagoslovio plodove zemlje i sve prisutne. Obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Čalincu, Druškovcu i Gredi prisustvovali su ravnatelj škole Tomislav Vincek i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Naši osnovnoškolci nastavljaju s tradicionalnim obilježavanjem Dana kruha u listopadu, što me posebno veseli jer im na taj način skrećemo pozornost i educiramo ih o značaju poljoprivrede te kako ta nezaobilazna namirnica nastaje i koliko je truda potrebno da bismo je svakodnevno mogli konzumirati. Drago mi je kada radni dan mogu provesti s najmlađim stanovnicima naše općine bilo u školi ili u uredu jer me njihova nasmijana i razigrana lica uvijek razvesele i iznenade nečim novim što su naučili rekao je prilikom obilježavanja načelnik Klapša, pohvalivši pritom napore svih zaposlenika škola na prijenosu teorijskog ali i praktičnog znanja učenicima.

Naime, uoči samog obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u školama na području Općine Maruševec, učitelji i roditelji učenika održali su više radionica na temu pripremanja pekarskih delicija. Također, ovog su tjedna u prigodi Svjetskog dana hrane 16. listopada učenici maruševečkih škola učili o važnosti redovite i zdrave prehrane koja uključuje umjereno konzumiranje namirnica iz svih skupina.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Susret gradonačelnika Bosilja i slovenskog ministra Jevšeka

  U varaždinskoj palači Patačić,  susreli su se dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik i dr. sc. Aleksander Jevšek, ministar za koheziju i regionalni razvoj Republike Slovenije. U razgovorima sa slovenskim ministrom na sastanku u privremenoj Gradskoj vijećnici sudjelovali su također zamjenik gradonačelnika MIroslav Marković i Barbara Antolić Vupora, zastupnica u Hrvatskom saboru. Nakon sastanka održana je kratka konferencija za novinare na kojoj su spomenute teme o kojima se raspravljalo na radnom […]

  today14/03/2023 38

  0%