play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Maruševcu

U Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec, te područnim školama u Druškovcu i Gredi, učenici i njihovi učitelji obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U holu škola bile su postavljene izložbe plodova zemlje, kruha i pekarskih proizvoda vrijednih mama i baka, a vesela djeca sa svojim su učiteljicama priredila kratki, ali svečani program prožet pjesmama, recitacijama i igrokazom.

Nakon molitvenih zaziva, župnik Krunoslav Milovec podsjetio je učenike na znakovitost kruha u svakodnevnom životu te blagoslovio plodove zemlje i sve prisutne. Obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Čalincu, Druškovcu i Gredi prisustvovali su ravnatelj škole Tomislav Vincek i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Naši osnovnoškolci nastavljaju s tradicionalnim obilježavanjem Dana kruha u listopadu, što me posebno veseli jer im na taj način skrećemo pozornost i educiramo ih o značaju poljoprivrede te kako ta nezaobilazna namirnica nastaje i koliko je truda potrebno da bismo je svakodnevno mogli konzumirati. Drago mi je kada radni dan mogu provesti s najmlađim stanovnicima naše općine bilo u školi ili u uredu jer me njihova nasmijana i razigrana lica uvijek razvesele i iznenade nečim novim što su naučili rekao je prilikom obilježavanja načelnik Klapša, pohvalivši pritom napore svih zaposlenika škola na prijenosu teorijskog ali i praktičnog znanja učenicima.

Naime, uoči samog obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u školama na području Općine Maruševec, učitelji i roditelji učenika održali su više radionica na temu pripremanja pekarskih delicija. Također, ovog su tjedna u prigodi Svjetskog dana hrane 16. listopada učenici maruševečkih škola učili o važnosti redovite i zdrave prehrane koja uključuje umjereno konzumiranje namirnica iz svih skupina.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Održana Biciklijada Općine Sračinec povodom Dana obitelji

  Nakon jednotjedne odgode zbog kiše, u subotu je održana Biciklijada Općine Sračinec, koja se tradicionalno održava uz Dan obitelji. Od Doma kulture u Sračincu, do obrambenog nasipa u Svibovcu Podravskom, pedaliralo je više od 150 biciklistica i biciklista, među kojima i puno djece. „Tradicionalno održavamo biciklijadu u ovom proljetnom terminu, a želja nam je da se okupe cijele obitelji i da zajedno provedemo nekoliko aktivnih sati u prirodi. Za razliku […]

  today22/05/2023 11

  0%