play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježen Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Na sam Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, zamjenica župana Silvija Zagorec je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić održala prijem za djelatnike i volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Započela bih s izrekom “Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu.“ Jer upravo vaša nesebičnost, humanost i dobrota vraćaju vjeru u bolje sutra. Iza nas je izazovna godina u kojoj je vaš angažman posebno primijećen i na tome iskreno zahvaljujem. Naime, rat u Ukrajini sve nas je duboko potresao, a nedugo od početka sukoba svjedočili smo dolasku prvih raseljenih osoba. Upravo u tim trenucima istaknuli ste se kao organizacija koja vrlo brzo i uspješno može reagirati u različitim okolnostima. Ponosna sam što živim i radim u županiji marljivih ljudi koji su spremni u bilo kojem trenutku pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Hvala na svemu što činite za dobrobit onih koji trebaju vašu pomoć! Čestitam vaš Dan uz uvjerenje da ćete i dalje nastaviti obnašati taj časni poziv” – rekla je zamjenica Zagorec.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček najavila je niz akcija koje će Društvo provoditi povodom Tjedna posvećenog Crvenom križu. „Okupili smo se jer na današnji dan diljem svijeta obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a moto ovogodišnjeg obilježavanja je „Sve što radimo, radimo iz srca“. Zahvaljujem volonterima, članovima i zaposlenicima na svemu što rade i što ulažu svoje vrijeme i trud kako bi nesebično pružili pomoć najranjivijima. U svakodnevnim aktivnostima koje provodimo ističemo ulogu Crvenog križa koja je korisna i važna. Povodom ovog dana i cijelog tjedna koji je posvećen Crvenom križu održat ćemo niz aktivnosti, a jedna od njih je i akcija mjerenja tlaka i šećera koja će se provoditi u općinama i gradovima diljem županije” – rekla je Vidaček.

Rahela Blažević, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, istaknula je da Društvo kontinuirano djeluje u Varaždinskoj županiji već gotovo 30 godina. „U ime Društva Crvenog križa Varaždinske županije zahvaljujem svima djelatnicima i volonterima. Već 1994. godine Varaždinska županija je prepoznala potrebu za ovom organizacijom, nakon što je međunarodni Crveni križ prepoznao naš nacionalni Crveni križ. Tako ćemo sljedeće godine proslaviti i 30 godina našeg postojanja i djelovanja, što će biti prilika do javnosti dodatno predstavimo naš rad” – rekla je Blažević.

Društva Crvenog križa Varaždinske županije broji ukupno 37 zaposlenih, a uz to ima i više od 40 volontera koji su spremni pružati pomoć potrebitima.

Zaposlenici i volonteri sudjeluju u različitim vježbama i aktivnostima u sklopu Službe traženja koje se provode u suradnji s drugim žurnim službama, pružaju pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine, brinu o socijalno osjetljivim skupinama kroz programe Pomoć u kući i Zaželi, spašavaju život na vodi te organiziraju brojne akcije kao što su akcije darivanja krvi.

      

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin dodijelilo više od 62 milijuna kuna bespovratnih sredstava

  Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin u utorak je odobrilo više od 62 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte obnove zgrada oštećenih u potresu. Riječ je o odličnim vijestima za varaždinsku bolnicu koja će zahvaljujući dodijeljenim bespovratnim sredstvima obnoviti zgrade koje su u potresu krajem prosinca 2020. godine pretrpjele štetu.   Opća bolnica Varaždin na javni je poziv Ministarstva zdravstva prijavila tri projekta – cjelovitu obnovu Glavne bolničke zgrade Službe za […]

  today16/11/2022 38

  0%