play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ministarstvo poljoprivrede Općini Petrijanec dodijelilo bespovratna sredstva za znanstveno stručni skup

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni natječaj za provedbu programa potpora za organizaciju skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2022. godinu, a rok za prijavu je 7. rujna 2022. Potpore se dodjeljivala za znanstveno-stručne skupove iz područja poljoprivrede, proizvodnje, prerade i šumarstva, sigurnosti i kvalitete hrane, prehrane, veterinarstva, zaštite bilja, organizacije i poslovanja poljoprivrednih proizvođača te ruralnog razvoja, gospodarske skupove (sajmovi i izložbe) u vezi s poljoprivredom, proizvodnjom i preradom proizvoda i prehranom te lokalno-tradicijske skupove (manifestacije) za prezentaciju kulturne baštine, tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda na području Republike Hrvatske, a s ciljem poticanja informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća, domaćih proizvoda, povezivanja proizvođača i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje.

 

Prijavitelji su mogli biti organizatori skupova sa sjedištem u Republici Hrvatskoj odnosno ustanove, stručna udruženja, zadruge i zadružni savezi za znanstveno-stručne skupove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, županijske i lokalne razvojne agencije, zadruge i zadružni savezi za gospodarske skupove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, zadruge i zadružni savezi za lokalno-tradicijske skupove.

Općina Petrijanec također se prijavila na navedeni natječaj sa idejom organizacije skupa u dva dijela. U prvom dijelu tako će se održati predavanja stručnih osoba iz znanstvene struke i poljoprivrednika koja će uključiti razne teme, između ostalog obnovljive izvore energije povezane s poljoprivrednom proizvodnjom, inovacije stvarnih proizvođača koje se primjenjuju u njihovoj proizvodnji te mogućnosti vezane uz klimatske promjene i slično. U drugom dijelu skupa biti će pripremljena panel rasprava u kojoj će sudjelovati stručne osobe iz poljoprivredne proizvodnje, povećanje konkurentnosti, razmjena znanja i iskustva u području inovacija.

 

“Znanstveno stručni skup Poljoprivreda danas i sutra: obnovljivi izvori energije u poljoprivredi, inovacije i jačanje održivosti poljoprivrednih proizvođača za koji je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo 86.370,00 kn ili 11.463,27€ zapravo je prilika da prije svega okupimo obiteljska poljoprivredna gospodarstva i prije svega razmijenimo iskustva a nakon toga i čujemo nešto novo u poljoprivredi a također imati ćemo prilike čuti i kemtijsku zadrugu iz susjedne nam Slovenije. Također, želim napomenuti da je ovo drugi najveći projekat odobren od strane Ministarstva poljoprivrede u Republici Hrvatskoj temeljem navedenog natječaja. Zahvala svima na koje smo mogli računati kao predavače” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Skup je međunarodnog karaktera jer sudjeluju i OPG-ovi iz susjedne Slovenije točnije Občine Destrnik a skup je bio održan 22. prosinca.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Utrka Grada Varaždinske Toplice privukla mnoge zaljubljenike u trčanje i sport!

  Zajednica športskih udruga grada Varaždinske Toplice i Grad Varaždinske Toplice uspješno su organizirali tradicionalnu 52. Utrku grada, koja se održala na sportskim terenima stadiona NK Mladosti Varaždinske Toplice, dok su u kategoriji rekreativke i rekreativci trčali 1700, odnosno 3200 metara ulicama grada. Predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica Marinela Belavić istaknula je kako je 52. Utrka Grada Varaždinskih Toplica jedan od važnijih događanja u gradu koji svake godine okuplja […]

  today29/09/2023 4 1 2

  0%