play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

O čemu je govorio HNS-ov Božidar Novoselec na konferenciji za novinare?

„Lista HNS-a je dobila natpolovičnu većinu, 7 od ukupno 13 vijećnika, a to je garancija suradnje s kandidatom za načelnika Novoselcem. Očekuje nas suradnja i realizacija projekata na cijelom području općine Sračinec za ravnomjeran razvoj i Svibovca i Sračinca“ – na konferenciji za novinare uvodno je istaknuo Krunoslav Lukačić, dosadašnji zamjenik načelnika. Govoreći o projektima odrađenim u proteklom mandatu, načelnik Božidar Novoselec je prvenstveno istaknuo uređenje svih nerazvrstanih cesta na području Općine Sračinec.

SONY DSC

„– To je realizirano zahvaljujući vizionarstvu koje smo imali mi i članovi Općinskog vijeća. Kolega Lukačić, Miko i ja imali smo projekt jedinstven, ne samo na ovim prostorima, nego na području cijele Hrvatske. Ceste se uređuju i proširuju na 5,5 metara i asfaltira se prilaz svakom kućanstvu. Bitno je naglasiti da je procjena tih radova iznosila 35 milijuna kuna, a s našim vizionarstvom taj će nas projekt stajati 20 milijuna kuna. To je doista velika ušteda za Općinu Sračinec. To je jedan od projekata koje oporba i aktualna protukandidatkinja kao članica Općinskog vijeća nisu podržali. Tu je i izgradnja dječjeg vrtića, odnosno dogradnja 720 kvadratnih metara koju smo platili 4,5 milijuna kuna s kompletnom opremom“ – istaknuo je Novoselec naglasivši da je i tim projektom ostvarena ušteda od gotovo 10 milijuna kuna.

SONY DSC

„– Moram spomenuti njihov slogan  „Časno i učinkovito” jer to nikako nije ono čime su se povodili i radili protekle četiri godine. Naime stranka Reformisti zaposlila je ženu našeg vijećnika pod uvjetom da pređe na njihovu stranu, ali je čovjek bio častan i vratio mandat. Kada im to nije uspjelo, prešli su na umirovljenike da bi Snježana Liber prešla k njima. Time je okaljala dugogodišnji vrijedan rad svojih prethodnika, predsjednika udruge umirovljenika g. Stjepana Majcenovića i g. Ivana Libera. Rušili su nam proračun i bili smo prisiljeni tražiti koalicijskog partnera kojeg smo pronašli u HDZ-u“ – rekao je Novoselec, osvrnuvši se i na prijavu Reformista na osnovu koje su Općina Sračinec i on osobno platili novčanu kaznu zbog službenog otvorenja Parka Velika graba i kazališne predstave.

 

– Time su značajno oštetili općinski proračun samo da nanesu štetu prvenstveno načelniku i to je za njih „časno i učinkovito”. To govori samo za sebe – istaknuo je Novoselec.

 

Na upit novinara da navodno novom vijećniku s liste Reformista postoji prijava o nasilju u obitelji, Novoselec je kazao da je tu informaciju čuo i očekuje da se o tome očituje nositeljica liste i protukandidatkinja za mjesto načelnice.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske: Varaždinska županija prednjači u skrbi za darovite!

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije te u suradnji s Gradom Varaždinskim Toplicama i Dječjim vrtićem „Tratinčica“ u Kongresnoj dvorani Hotela Minerva  održan je stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske na temu rada s darovitom djecom predškolske dobi. Pozdravljajući okupljene župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako se svijet suočava s vrlo brzim promjenama u tehnologiji […]

  today23/03/2023 18

  0%