play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novomarofski lovci, uz pomoć Grada, nastavljaju ulagati u kvalitetnije uvjete za rad

Novomarofski lovci ove godine obilježavaju velikih 95 godina rada, a uz redovne aktivnosti, kao što su briga o divljači i okolišu, Lovačko društvo „Vepar” kontinuirano vodi brigu i ulaže značajna sredstva u uređenje infrastrukture kod svoje lovačke kuće u Oštricama.

Naime, uz pomoć Grada Novog Marofa društvo je nabavilo kosilicu za košnju trave oko lovačke kuće, a pored nje niknulo je i novo spremište za alat, sve s ciljem da njihova udruga ima što kvalitetnije uvjete za rad i djelovanje.

Vrijednost ovih investicija iznosi oko 4.200 eura, a novoizgrađeno spremište blagoslovio je župnik novomarofske župe svetog Antuna Padovanskog Mihael Pavić. Na svečanosti njegovog otvorenja prisustvovao je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je pohvalio angažman lovaca. „Naše Lovačko društvo „Vepar” jedno je od najaktivnijih udruga na području Grada, a njihovi članovi redovito se uključuju u sve aktivnosti na našem području. Osim što brinu o divljači i okolišu što je u današnje vrijeme izuzetno važno kako bi prirodu očuvali za buduće generacije, svojim angažmanom stvaraju kvalitetne uvjete za rad svoje udruge, ali i podižu kvalitetu društvenog života u cjelini” – rekao je Jenkač čestitavši članovima na realizaciji ove vrijedne investicije.

Zahvalivši Gradu Novom Marofu na čelu s gradonačelnikom Jenkačem na kontinuiranoj podršci njihovom radu, predsjednik Lovačkog društva „Vepar” Stjepan Bunta naglasio je kako će sredstva koja im Grad dodjeljuje i ubuduće koristiti za poboljšanje uvjeta za nesmetan rad udruge. „Suradnja između Grada Novog Marofa i Lovačkog društva izuzetno je dobra i traje godinama. Mi se odazivamo na sve manifestacije koje Grad organizira, posebno se to odnosi na obilježavanje Dana Grada” – istaknuo je Bunta.

Inače LD „Vepar“ ove godine obilježava 95 godina rada i postojanja i trenutno okuplja 45 lovaca, članova društva.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Advent u Marofu – paljenje druge svijeće, sajam i godišnji koncert KUD-a Marof

  U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u subotu su nastavljena adventska događanja. Počelo je sa sajmom prigodnih proizvoda i paljenjem druge adventske svijeće te završilo godišnjim koncertom KUD-a Marof. Renata Horvatić, voditeljica Turističke zajednice grada Novog Marofa, istaknula je da tradicionalno pripremaju sajam na kojem sudjeluju uglavnom lokalni OPG-ovi i obrti. „Uz paljenje druge adventske svijeće uvijek pozovemo izlagače da predstave svoju predblagdansku i božićnu ponudu. S obzirom na epidemiološku situaciju, […]

  today06/12/2021 45

  0%