play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novokom uskoro bogatiji za dva nova komunalna vozila

Gradsko komunalno poduzeće Novokom uskoro će biti bogatije za dva nova specijalizirana vozila za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na kućnom pragu vrijedna preko 2 milijuna kuna. Naime, direktor novomarofskog poduzeća Marinko Hođa i zamjenik predsjednika tvrtke Tehnix Željko Horvat u četvrtak su potpisali ugovor o nabavi novih komunalnih vozila koja će Novokomu omogućiti još bolje i uspješnije gospodarenje otpadom.

Grad Novi Marof, kao i gradsko poduzeće Novokom već su sada vrlo uspješni po pitanju gospodarenja otpadom, a kako je naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač ovo je samo još jedan u nizu uspješnih projekata koje komunalno poduzeće i Grad provode. „Možemo se pohvaliti činjenicom da Novi Marof vrlo uspješno odgovara na izazove gospodarenja otpadom, od sanacije odlagališta i reciklažnog dvorišta, pa do uspješne realizacije i ovog projekta nabave dvaju novih vozila koja će biti sufinancirana iz Europskih fondova” – rekao je gradonačelnik Jenkač dodavši kako su shodno svojim financijskim i operativnim mogućnostima dosad uspješno realizirali sve najavljene projekte zbog čega je itekako zadovoljan.

Direktor Novokoma Hođa istaknuo je zadovoljstvo što je ovaj projekt konačno realiziran. Kako je pojasnio, riječ je o vozilima od 16 kubika marke Mercedes i 7 kubika marke Iveco s kranom. „Ova vozila olakšat će nam sakupljanje krupnog i ostalih vrsta otpada, a nadamo se da ćemo s njima zadovoljiti i očekivanja Europske unije u povećanom postotku odvojeno prikupljenog otpada” – kazao je Hođa.

Zamjenik predsjednika Tehnixa Horvat poručio je kako je ovo nastavak njihove dobre suradnje s jedinicama lokalne samouprave, resornim Ministarstvom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. „Riječ je o vozilima hrvatske proizvodnje. Prvo manje je specijalno jer na sebi još ima kran koji može služiti za prikupljanje zelenog i glomaznog otpada, dok veće vozilo može sakupljati sve vrste odvojeno prikupljenog otpada na odgovarajući način” – pojasnio je Horvat dodavši kako su, u slučaju da se vozilima nešto dogodi, kao dobavljači dužni reagirati u roku od 24 sata zbog čega Novokom neće imati problema s planom prikupljanja otpada.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Radno je u naselju Žabnik u Općini Trnovec Bartolovečki

  Da Općina Trnovec Bartolovečki ulaže u sva svoja naselja potvrđuju i dva projekta u naselju Žabnik od kojih je jedan završen, a jedan u tijeku. Naime, na inicijativu mještana naselja Žabnik, u Sportskoj ulici ovih su dana postavljena dva uspornika prometa, a tamošnji Društveni dom uskoro će poprimiti novo ruho. S obzirom da se Sportska ulica veže na glavnu županijsku prometnicu, riječ je o vrijednom ulaganju zahvaljujući kojem će se […]

  today28/10/2022 38

  0%