play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novo igralo za djecu s invaliditetom u Parku „Puma“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je obišao dječje igralište u Parku 7. Gardijske brigade „Puma“ na kojem je postavljeno novo igralo za djecu s invaliditetom. Obilasku su se pridružili Dražen Loparić, zapovjednik Varaždinske građanske garde i predstavnica sekcije „Dame u povijesnim haljinama“ Tanja Herceg zahvaljujući kojima je realiziran ovaj projekt.

Naime, Udruga Varaždinska građanska garda, odnosno njena sekcija „Dame u povijesnim haljinama“ odrekle su se ostvarenih sredstava sa svojih angažmana protekle godine te ih donirale za kupnju kombinirane ljuljačke za dva mjesta za ljuljanje od kojih je jedno za djecu s invaliditetom. Sredstva koja su nedostajala do punog iznosa donirala je tvrtka Vojtek iz Belog Manastira od koje je kupljeno igralo, a uključila se i tvrtka Parkovi koja je pripremila teren i napravila izvedbu temelja. Gradonačelnik je zahvalio „Damama u povijesnim haljinama“ i najavio postavljanje sličnih igrala i na drugim lokacijama u Varaždinu. „Ovo je izuzetno lijepa i pozitivna gesta i zahvaljujem našim članicama Varaždinske građanske garde, odnosno sekciji „Dame u povijesnim haljinama“. Grad Varaždin također radi na tome da se postave dodatna, prilagođena igrala za osobe s invaliditetom na više dječjih igrališta. U suradnji s tvrtkom Parkovi radimo plan nabave i plan obnove dječjih igrališta za iduću godinu i u svakom slučaju bit će još ovakvih igrala u našem gradu. Ovdje je postavljeno igralo kombinirane ljuljačke s dva mjesta za ljuljanje, jedno mjesto u obliku stolice s naslonom za djecu s invaliditetom, a drugo mjesto klasična ljuljačka. Tako se želi postići bolja socijalizacija, inkluzija i druženje djece.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.  Tanja Herceg objasnila je kako je došlo do ideje i realizacije projekta: „Uočile smo da u gradu nedostaje više igrala koja su prilagođena djeci s invaliditetom. Prikupile smo 10.500,00 kuna svojim angažmanom na prošlogodišnjem Špancirfestu te se u cijelosti odrekle honorara kako bi kupili ovo igralo. S obzirom na to da su cijene u godinu dana, od prvih ponuda kad smo ih krenule prikupljati, pa sve dok nije došlo do realizacije projekta, izuzetno porasle, moramo zahvaliti tvrtki Vojtek koja nam je, kada su čuli da je sve ovo humanitarnog karaktera, izašla u susret i zadržala staru cijenu, unatoč poskupljenju. Bitno nam je da se djeca s invaliditetom druže, socijaliziraju, da imaju priliku igrati se sa svojim vršnjacima.“ – kazala je predstavnica sekcije „Dame u povijesnim haljinama“ Tanja Herceg.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Gradonačelnica Čakovca i gradonačelnik Koprivnice u posjetu Gradu Varaždinu

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je uz svog zamjenika Miroslava Markovića i predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan u Gradskog vijećnici primio gradonačelnike Grada Čakovca Ljerku Cividini i Grada Koprivnice Mišela Jakšića. Prijemu su se uz gradonačelnicu Cividini iz Grada Čakovca odazvali i njezina zamjenica doc.prim.dr.sc. Marina Gradišer, predsjednik Gradskog vijeća Darko Zver te pročelnik Ureda gradonačelnice David Vugrinec, a iz Grada Koprivnice uz gradonačelnika Jakšića stigli su […]

  today24/08/2021 248

  0%