play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sinovi domovine Petrijanec krstili zastavu

U Kapelici svetog Jurja u vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu su članovi Moto kluba 4. gardijska – Split zajedno s članovima Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma položili krunicu izrađenu i blagoslovljenu u svetištu Kraljice Mira u Međugorju. Ovime su simbolično odali počast svim preminulim žrtvama Domovinskog rata te obilježili 33. obljetnicu osnivanja 4. gardijske brigade Split. Polaganje krunice u Varaždinu dio je manifestacije „33 krunice za 33 godine“, u sklopu koje su krunice  položene u još pet gradova, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Grubišnom Polju i Virovitici.

U kapelici sv. Juraja ujedno je održan obred posvećenja zastava udruge Sinovi Domovine Domovinskog rata, kojemu je i prisustvovao načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, koji je i ujedno kum zastave Udruge. “Krštenje je prvi i temeljni sakrament Crkve, otvara “vrata” u Kristovu zajednicu. Za sakrament krštenja važna je vjera. Naši su branitelji tijekom Domovinskog rata pokazali da imaju vjeru i snagu te im čestitam na ovom kršćanskom činu a ujedno im zahvaljujem i počašćen sam što sam mogao biti kum zastavi na ovom svečanom trenutku. Želim Vam puno uspjeha u radu udruge”. – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Naime, Sinovi Domovine novi je naziv dosadašnje Udruge dragovoljaca i veterana DR-a – ogranak Varaždin, koja je istovremeno promijenila znak, a time i izgled zastave. Predsjednik Udruge Sinovi Domovine je Zoran Keča, a tajnik Damir Belaj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%