play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novi sustav naplate parkinga u Varaždinu. Od 15 sati nema više naplate u 3. zoni

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u ponedjeljak su predstavnicima medija prezentirali novi sustav naplate parkiranja u gradu Varaždinu.

” Od 4. listopada imamo 3 zone parkiranja, od 15 sati nema više naplate u 3. zoni, a ono što smo obećali građanima smo i ispunili. 40% parkirališta u ovom gradu od 15 sati je besplatno. Oni imaju naplatu od 8 do 15 sati. Između ostalog, instalirano je 56 najnovijih, najmodernijih aparata za parkiranje koji su na raspolaganju građanima. Identični kakvi se postavljaju diljem zemalja EU. Vi možete sada i dalje plaćati parking SMS-om za 1., 2., i 3. zonu, imate PayDo aplikaciju, karte za parkiranje možete kupiti na kioscima iNovina i Tiska tako da praktički imate sve opcije koje ste imali i do sada, ali ono što je najbitnije imamo 3 zone, u subotu je naplata samo do 13 sati i 3. zona ima naplatu do 15 sati, to su najbitnije promjene koje želimo naglasiti.” – rekao je gradonačelnik.

Napomenuo je kako se u dogovoru s koncesionarom Best in parkingom kreće u daljnje poboljšanje sustava parkiranja, dogradnju i implementaciju novih usluga o kojima će građani biti na vrijeme obaviješteni.

“Građanima će se omogućiti neke usluge o kojima danas ne mogu ni sanjati. To znači možda imati mogućnost čuvanog parkinga, mogućnost navođenog parkinga, da ćemo vrlo vjerojatno dati vrlo brzo u javnu raspravu uvođenje nekakvih stambenih blokova i slično, ali to još uvijek pregovaramo i to je stvar koju ćemo riješiti u sljedećih 6 mjeseci.” – najavio je.

U nekoliko navrata u javnosti se govorilo o planu gradnje nadzemnih garaža. “To bi bila investicija koncesionara. Budući da se radi o digitalnom i zelenom, sav novac koji će se iz EU fondova davati narednih šest godina u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti će morati imati prefiks zeleno ili digitalno, a zeleno je to da smanjujemo koncentraciju zagađenja plinova ako rješavamo brži dolazak do parkinga, digitalno jer ćemo im omogućiti razne digitalne usluge i vjerujem da mi možemo na neke usluge zajednički čak aplicirati prema EU fondovima. A što se tiče nadzemnih garaža, čuo sam se sa županom Anđelkom Stričakom jer je naš koncesionar najviše zainteresiran i već praktički ima gotov idejni projekt za nadzemne garaže kod varaždinske bolnice. To je zemljište koje je u vlasništvu Varaždinske županije pa mi kao Grad ne možemo ništa riješiti. S druge strane, imamo potencijal jedne lokacije, ali tu ćemo morati riješiti pitanje s našim konzervatorima je li to moguće rješenje.” – rekao je gradonačelnik.

S 1. listopadom završena je montaža i puštanje u rad 56 novih parkiranih automata u gradu Varaždinu, a od ponedjeljka 4. listopada postavljena je sva nužna vertikalna i horizontalna signalizacija te pripadajuće kratke upute na samim parkiranim automatima sukladno s novom Odlukom o određivanju javnih parkirališta i garaža na kojima se obavlja naplata na području Grada Varaždina.

Od 4. listopada naplatu parkiranja za 3. ZONU čine ulice: Kolodvorska ulica, Zagrebačka (od poliklinike Agram do Euroherca), Ulica braće Radić (od Kratke ulice do ulice Ivana Meštrovića – lijeva strana), Ulica braće Radić (kod Konzuma), Ulica braće Radić (kod glavnog ulaza u bolnicu), Ulica Ivana Meštrovića (kod glavnog ulaza u bolnicu), Ulica Ognjena Price (od Ulice Ivana Kukuljevića do ulice Ferdinanda Konščaka), Ulica baruna Trenka (od Prolaza Nikole Fallera do Ulice Ognjena Price), Ulica kralja Petra Krešimira IV, Ulica Vinka Međerala (s desne strane Sveučilišta Sjever), Kratka ulica (parkiralište preko puta Elektre Varaždin), Ulica Ferdinanda Konščaka (kod Konzuma), Ulica Mihovila Pavleka Miškine (mala pošta), Ulica Franje Galinca (dio desne strane do raskrižja s Križanićevom ulicom) i Jalkovečka ulica.

Ograničenje parkiranja u I. zoni je najviše dva sata, dok je unutar 0., II. i III. ZONE neograničeno vrijeme trajanja parkiranja. Svaki započeti sat parkiranja računa se kao puni sat. Na povlaštene parkirališne karte za stanare ne primjenjuje se ograničenje vremena trajanja parkiranja.

U 0. zoni vrši se naplata parkiranja: ponedjeljak – nedjelja od 0:00 do 24:00 sata (garaže).
U I. zoni vrši se naplata parkiranja: ponedjeljak – petak od 08:00 do 20:00 sati, a subotom
od 08:00 do 13:00 sati u za maksimalno zadržavanje 2 sata, nedjeljom i blagdanom nema naplate.
U II. zoni vrši se naplata parkiranja: ponedjeljak – petak od 08:00 do 20:00 sati, a subotom od 08:00 do 13:00 sati, nedjeljom i blagdanom nema naplate.
U III. zoni vrši se naplata parkiranja: ponedjeljak – petak od 08:00 do 15:00 sati, subotom od 8:00 do 13:00 sati, nedjeljom i blagdanom nema naplate.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinu i danas poseban punkt za procjepljivanje građana

  U dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, traje cijepljenje za više od 1500 osoba koje su obuhvaćene drugom fazom cijepljenja. Pozvani građani cijepe se cjepivom tvrtke Pfizer, a punkt su obišli župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa suradnicima te djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Župan Čačić u izjavi za medije kazao je kako je optimizam prepolovljen odnosno da je pao na jednu trećinu jer cjepiva ponovno ne stižu. Poruka […]

  today15/04/2021 145

  0%