play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Novi Marof je prethodni vikend bio središte zabave svih generacija

Nakon odlično posjećenih programa u petak, ovogodišnja tradicionalna manifestacija „Antunovo v Marofu” kojom se obilježava 13. lipnja, Dan grada Novog Marofa i blagdan sv. Antuna Padovanskog, nastavljena je u subotu i nedjelju nizom zanimljivih sadržaja za sve generacije.

Tijekom prijepodneva posjetitelji su mogli razgledati izložbu oldtimer automobila u Zagorskoj ulici uz prigodnu glazbenu pratnju, izlagače, likovnu koloniju te poetski festival, a subotnje je poslijepodne prošlo u znaku programa Fino i Vino, uz Pintu, LD Vepar i Udruženje obrtnika Novi Marof te nastup popularnog Juraja Galine.

Bilo je i sporta, pa se tako igralo finale Županijskog kupa u nogometu, a vrhunac dana bio je nastup Jacquesa Houdeka – Gospodina Glasa sa svojim svevremenskim hitovima, dok je u Staroj školi održan veliki Techno party – DJ – Vrle, F.O.R.M. live!, Kičma.

Da nitko ne ostane gladan, pobrinuli su se novomarofski obrtnici, ali i lovci Lovačkog društva Vepar. „Mi lovci već tradicionalno kuhamo na Danima grada, a ove smo godine pripremili čak tri kotla gulaša, dva s veprovinom i jedan sa srnetinom, pa je posjetitelje dočekalo 500-tinjak besplatnih porcija. Inače, prijašnjih smo godina kuhali u dva kotla, no to je obično planulo za pola sata, pa smo se ovoga puta odlučili napraviti više hrane, na zadovoljstvo naših sugrađana i gostiju” – rekao je Mario Milak iz Lovačkog društva Vepar.

Na manifestaciji tradicionalno sudjeluju i novomarofski obrtnici, a i oni su pripremili veliki kotao gulaša i to s junetinom.

Zvonimir Pisačić, predsjednik Udruženja obrtnika Novi Marof istaknuo je da udruženje ima 550 članova. „I mi svake godine sa svim udrugama sudjelujemo na ovoj manifestaciji, ne samo kako bismo nahranili posjetitelje, već i kako bismo im predstavili što i kako radimo te im, zajedno s našim OPG-ovima, ponudili domaće proizvode” – rekao je Pisačić.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač iznimno je zadovoljan, kako zbog odličnog odaziva sudionika programa, tako i zbog činjenice da su ulice grada, odnosno prostori na kojem se odvijaju brojni sadržaji, tijekom cijelog dana ispunjeni velikim i malim posjetiteljima.

Svake godine „Antunovo v Marofu” privuče naše brojne sugrađane, ali me posebno raduje činjenica da nam iz godine u godinu dolazi sve više gostiju iz drugih dijelova Varaždinske i susjednih županija. Privlači ih uvijek atraktivan program, kao i naša gostoljubivost, pa nam se mnogi koji su bili ranijih godina vraćaju, a siguran sam da će to učiniti i mnogi od onih koji su u Novi Marof došli prvi put na ovu manifestaciju.” – rekao je Jenkač.

Nedjeljni je program bio rezervirana za najmlađe, kada je za njih ponovno nastupio Jacques Houdek sa svojim poznatim programom – Kad si sretan. Koncert je održan na Trgu hrvatske državnosti te je izveo najbolje i najpoznatije dječje pjesme.

Poslije podne održan je mimohod KUD-ova, sudionika 20. Međunarodnog folklornog festivala koji su nastupili na glavnoj pozornici, a na istoj su pozornici od 21.30 nastupili „najzagorskiji bend” – Kavaliri.

Kompletan program „Antunova v Marofu” odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa, Pučkog otvorenog učilišta te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca.

   

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  „Kup Zelendvor 2022.”, međunarodno natjecanje u lovačkom trapu i parkuru Općine Petrijanec

  U Zelendvoru, popularnom i poznatom lovištu na streljani održao se međunarodni kup u natjecanju u parkuru i lovačkom trapu. Zanimljivo ekipno ili pojedinačno natjecanje održalo se u dva dana. "Ekipe su sačinjavala tri strijelca, a pucala se jedna serija parkura i jedna serija lovačkog trapa. Šest najbolje plasiranih strijelaca ulazilo je u pojedinačno finale i pucalo seriju parkura. Nagradili smo 3 najbolje ekipe te šest najboljih strijelaca" pojasnio je Miljenko […]

  today18/10/2022 105

  0%