play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Iz HDZ-a poručuju: Pobjednik ovih izbora je HDZ!

„Hvala svima koji su jučer izašli na izbore i svoje povjerenje dali nekom od kandidata, a pogotovo biračima koji su svoj glas povjerili našim kandidatima, odnosno kandidatima HDZ-a i koalicijskim partnerima” – rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za župana Anđelko Stričak.

Čestitavši svima koji su pobijedili u prvom krugu, prvenstvo HDZ-ovim gradonačelnicima i načelnicima, Stričak je iskazao i snažnu podršku svim stranačkim kandidatima koji su ušli u drugi krug lokalnih izbora.

„Pobjednik ovih izbora je HDZ. Imamo najviše osvojenih mandata kada govorimo o gradonačelnicima, načelnicima, najviše mandata u Županijskoj skupštini, najviše mandata u gradskim i općinskim vijećima, a očekuje nas bitka u sedam sredina u drugom krugu. Ono što me posebno veseli to je predstojeća bitka za župana Varaždinske županije. Smatram da nam upravo ovi rezultati daju vjetar u leđa, optimizam da su birači prepoznali rad HDZ-a, naših dužnosnika. Cijeli prošli mandat posvetili smo se investicijama, napravili smo sve ono što je bitno za što kvalitetniji život naših građana, a uz to surađivali smo doslovno sa svima. Niste mogli čuti ni jednog jedinog načelnika, bez obzira iz koje opcije dolazi, da je imao primjedbe na rad ili naših saborskih zastupnika ili predsjednika županijske skupštine, ministara, vlade u cjelini – istaknuo je Stričak.

Dodao je da će dobrim smjerom i nastaviti, uz napomenu kako smatra da HDZ ima najkvalitetniji program u Varaždinskoj županiji te kvalitetne kandidate, što će i dokazati za dva tjedna u drugom krugu izbora, nakon kojega Varaždinsku županiju očekuje još jedan investicijski boom.

„Slušali smo priče da je ovdje biračko tijelo više naklonjeno ljevici, međutim iz ovih podataka to se ne vidi. Da jest tako, SDP bi imao najviše osvojenih gradonačelničkih i načelničkih pozicija, najviše vijećničkih mandata i u najviše sredina drugi krug, a nije tako. Teza da su Varaždin i Varaždinska županija naklonjeniji ljevici ne stoji i to će biti potvrđeno drugu nedjelju.” – zaključio je Stričak. Svima građanima koji su izašli na birališta, posebice onima koji su svoj glas dali pobjedničkom HDZ-u, zahvalio je i Damir Habijan, predsjednik varaždinske Gradske organizacije stranke „Čestitam i kandidatima koji su pobijedili već u prvom krugu, primjerice kolegi Jenkaču koji je osvojilo ponovni mandat u Novom Marofu te našim načelnicima Bosilju u Svetom Iliji, Poljaku u Bednji, Matekoviću u Visokom, Horvatiću u Ljubešćici, Kaniškom u Gornjem Kneginec i kolegi Krobotu , našem partneru kojeg smo podržavali u Breznici. Iz ovih rezultata bez zadrške možemo reći da je HDZ pobjednička stranka nakon izbora. U prvom krugu HDZ ima sedam izabranih načelnika i gradonačelnika, u drugom krugu HDZ ima sedam svojih predstavnika u gradovima Ivancu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama, a od općina to su Vidovec, Jalžabet i Vinica. Sedmi je naš kandidat za župana, a rezultat je svega tri posto razlike između aktualnog župana i našeg kandidata – kazao je Habijan te istaknuo da su u HDZ uvjereni da u drugom krugu mogu pobijediti i napokon dobiti župana u Varaždinskoj županiji. „HDZ je osvojio 12 mandata u Varaždinskoj županiji, prema tome on je premoćan, sljedeći su Reformisti s 9 mandata, SDP sa 7, Čehok s 5 i HNS sa 4. Prema tome, apsolutno stoji teza da smo pobjednici ovih izbora” – zaključio je Habijan.

Novinarima se obratio i Alen Runac, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina. „Računali smo s drugim krugom, ali SDP ulazi u taj drugi krug. Oni koji su u dva mandata dokazali da ništa ne mogu napraviti i koji su unazadili grad Varaždin, ali tako su Varaždinke i Varaždinci odlučili i mi tu ne možemo ništa. Ja sam siguran da ćemo mi imati župana, stoga zahvaljujem svima koji su dali glas meni za gradonačelnika i našoj listi za gradsko vijeće i neka Varaždincima dragi Bog pomogne.” – poručio je Runac.

Dragica Ratković, dosadašnja gradonačelnica Varaždinskih Toplica i kandidatkinja koju HDZ podržava na ovim izborima kazala je da su spremni za drugi krug, uz punu podršku Stričaku kao kandidatu za župana Varaždinske županije. „Idemo dalje i podržavamo našega župana jer znamo da je to jedini i pravi smjer. Dokaz su same Varaždinske Toplice u koje je za ove Vlade, putem saborskih zastupnika, stiglo investicija od 366 milijuna kuna. Mislim da su to naši birači prepoznali i da će nam dati glas u drugom krugu i smatram da je pobjeda naša.” – rekla je Ratković.

Uime svih HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika koji su dobili povjerenje građana zahvalio je dosadašnji novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je premoćno pobijedio već u prvom krugu. „Zahvaljujem na tom povjerenju, zahvaljujem na povjerenju i HDZ-u s našim koalicijskim partnerima. To je velika stvar, ali i dokaz da su ti ljudi radili odličan posao i bili prepoznati od svojih građana. Moje kolege kao načelnici i ja kao gradonačelnik dat ćemo punu potporu svim našim kolegama koji ulaze u drugi krug i mislim da imamo velike šanse osvojiti neke gradove koje dugo godina nismo imali, a vjerujem također da ćemo zadržati i sve one općine gdje idemo u drugi krug. Naravno, dajemo punu podršku našem kandidatu za župana Anđelku Stričaku, uz želju i vjeru da će HDZ s koalicijskim partnerima nakon više od 20 godina ponovno osvojiti Varaždinsku županiju” – kazao je Jenkač.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Varaždinske atletičare očekuje niz europskih i svjetskih prvenstava, Jana Koščak ostvarit će san nastupom na Olimpijskim igrama, a društvo bi joj mogao raditi i Roko Farkaš

      Atletski klub Sloboda neizostavni je dio varaždinske, ali i hrvatske sportske priče. Klub koji je napunio 91 godinu djelovanja, iza sebe ima niz velikih rezultata, državnih rekorda te medalja s domaćih i inozemnih natjecanja, ali i nebrojene generacije mladih ljudi, koji su upravo uz AK Slobodu napravili svoje prve sportske korake.   Trenutno u klubu trenira gotovo 200 atletičarki i atletičara, dok atletsku školu polazi oko 120 članova. […]

  today18/03/2024 37

  0%