play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio vozilo za velike i masovne nesreće

Zahvaljujući donaciji Dubravke Hoić i mr.sc. Dubravka Hoića te tvrtke Calzedonia Hrvatska d.o.o. vozilo Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije opremljeno je za velike i masovne nesreće. Riječ je o trećem takvom vozilu u Hrvatskoj, a vrijednost donirane opreme iznosi 230 tisuća kuna. Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec zahvalio se tvrtki Calzedonia na donaciji istaknuvši kako je njihova pomoć nemjerljiva. „Iza sebe imamo jednu turbulentnu, izazovnu godinu koja nam je podigla svijest da je ovakvo vozilo neophodno obzirom na kretanja u okruženju, blizinu autoceste, ali i sve ostale izazove. Riječ je o vozilu iz postojećeg voznog parka koje je sada, zahvaljujući donaciji, opremljeno i prenamijenjeno za velike nesreće. Oprema sadrži 15 kompleta za spasitelje kao i za zbrinjavanje dvadesetak najteže unesrećenih. Riječ je o 15 dugih dasaka, rasklopnih vakuum madraca, boca sa kisikom, Schanzovih ovratnika, torba za velike nesreće te sve druge opreme potrebne za pružanje pomoći u velikim nesrećama” – nabrojao je ravnatelj Smoljanec dodavši kako Zavod trenutno broji 25 timova na 4 ispostave. „Broj vozila je jednak broju timova, a godišnje imamo oko 12 tisuća intervencija na terenu te do 14 tisuća intervencija u ambulantama” – nadovezao se Smoljanec.

Govoreći o donaciji, mr.sc. Dubravko Hoić naglasio je kako je ovo samo nastavak suradnje između tvrtke Calzedonia i Zavoda. Sama donacija potaknuta je uspješnim djelovanjem Zavoda s jedne strane, te teške nesreće na autocesti kod Brezničkog Huma s druge strane gdje su djelatnici Zavoda pokazali izuzetnu spremnost. „Nastojimo uvijek pomoći i donirati tamo gdje znamo da to bude na korist svih stanovništva Varaždinske županije, naših zaposlenika i njihovih obitelji. Nastavni zavod za hitnu pomoć pokazao stvarno izuzetnu uspješnost i jako dobre rezultata” – rekao je mr.sc. Dubravko Hoić.

Zamjenica župana Silvija Zagorec naglasila je kako je ovo treće takvo vozilo u zavodima za hitnu medicinu u Hrvatskoj. „Svi se još živo sjećamo teške prometne nesreće koja se dogodila ove godine na autocesti kod Brezničkog Huma gdje je nažalost smrtno stradalo 12 osoba. Ta prometna nesreća pokazala je i koliko su naši ljudi spremni pomoći, koliko su naše žurne službe educirane i uvježbane. Međutim, da bi se bilo u mogućnosti pružiti kvalitetna pomoć potrebno je imati i opremu. U ime Varaždinske županije, kao osnivača zahvaljujem tvrtki Calzedonia Hrvatska i obitelji Hoić koji su izdvojili 230 000 kuna kako bi se postojeće sanitetsko vozilo opremilo u vozilo za velike i masovne nesreće. Iskreno se nadam da će ovo vozilo biti korišteno samo za potrebe vježbi žurnih službi, a ne u stvarnosti” – naglasila je zamjenica Zagorec te naglasila zadovoljstvo da postoje pojedinci i tvrtke koje prepoznaju potrebe svoje okoline i da su u određenom trenutku spremni izaći u susret i pomoći. „Varaždinska županija kontinuirano ulaže u Nastavni zavod za hitnu medicinu jer nam je krajnji cilj podići kvalitetu zdravstvene skrbi koju zaslužuje svaki naš žitelj, odnosno pacijent. Ove godine smo iz proračuna kroz izvorna ili decentralizirana sredstva izdvojili 2 milijuna kuna, a sljedeće godine planiramo 3 milijuna kuna. Planiramo i dalje nastaviti kontinuitet ulaganja u edukaciju ljudi, ali i potrebne opreme” – najavila je zamjenica Zagorec.

Predstavljanju vozila, prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

  

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Jan Kerekeš osvojio još jednu nagradu za izvedbu “Krtica”

  Varaždinski Kerekesh Teatar osvojio je još jednu nagradu na festivalu „Glumište pod murvom“ u Skradinu. Nagrada publike “Zlatna murva” pripala je Janu Kerekešu i “Krticama”. Ovo je peta po redu nagrada koju je osvojila ova predstava. Predstava "Krtice" gostovala je 31. srpnja 2021. u Skradinu koju je gledalo 200 ljudi. Festival je organiziralo Kazalište Virko i Turistička zajednica Grada Skradina.  

  today22/09/2021 68

  0%