play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Republike Finske Nj.E. Kalle Kankaanpaa

 

Varaždinsku županiju posjetio je NJ.E. Kalle Kankaanpaa, veleposlanik Republike Finske, u pratnji počasnog konzula Branimira Vlaje te savjetnice Laure Stojić.

 

Župan Stričak je goste informirao o projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja, gospodarstva, turizma ali i specifičnostima Varaždinske županije.

– Raduje me da smo imali prilike ugostiti veleposlanika Republike Finske sa suradnicima, upoznati ih s bogatom poviješću naše Županije, kulturnim i turističkim sadržajima, gospodarskim potencijalom te im predstaviti projekte koje trenutno provodimo. Finska je država koja veliku pažnju posvećuje obrazovanju stoga smo predstavili i naše Centre izvrsnosti kao i rezultate koje postižu naši učenici. Osim toga, dotaknuli smo se i pitanja sigurnosti gdje je naglašeno da su Hrvatska i Finska članice euroatlantskih integracija kroz koje treba razvijati dijalog kako bi prevladali izazove na korist svih građana Europe – rekao je župan.

 

NJ.E. Kalle Kankaanpaa istaknuo je da postoje mnoge sličnosti između Finske i Hrvatske te da je Hrvatska sigurna zemlja s kojom vidi potencijalnu suradnju na brojnim područjima.

– Zahvaljujem se županu i njegovim suradnicima na srdačnoj dobrodošlici. Turstički poznajemo Hrvatsku i tijekom sezone imamo direktne letove za Zagreb, a posebno nas veseli podatak da iz godine u godinu i Varaždinska županija bilježi porast broja gostiju iz Finske. Brojne su sličnosti između naše dvije zemlje – imamo dugu granicu koja je ujedno i vanjska granica Europe, imamo dugu obalu i puno šuma stoga se razumijemo u mnogim područjima u kojima možemo postići suradnju – rekao je veleposlanik.

 

Prijemu su uz župana Anđelka Stričaka prisustvovali županijski pročelnici Renata Skoko, dr. sc. Miroslav Huđek i Darko Majhen, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, predstavnici Sveučilišta Sjever – rektor prof.dr.sc. Marin Milković, izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg i doc. dr.sc. Ivana Živoder te predstavnica FOI-a Izabela Oletić Tušek.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%