play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Nastavlja se bogat program Mjeseca hrvatske knjige

U čast velikom hrvatskom pjesniku Gustavu Krklecu, a u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u Maruševcu se danas priređuje večer poezije naslovljena „Bezimenoj“, prema poznatoj Krklecovoj pjesmi. U Maruševcu, u zgradi Općine zainteresirani će moći uživati u izabranim pjesmama Gustava Krkleca i autorskim stihovima sljedećih pjesnika: Ksenije Kancijan, Nuše i Miroslava Tičar, Vanje Petak Zagorke, Nenada Slukića, Darka Fodera i Milana Novaka. Prigodni program priređuju i gosti: glumac Denis Bosak i učenici maruševečke osnovne škole, dok u glazbenom dijelu programa nastupa Tadej Vesenjak. Organizatori glazbeno poetske večeri su Udruga „Ritam misli“, Udruga „Prijatelji dvorca Maruševca“ i Općina Maruševec. Program koji će voditi Blanka Ječmenica i Ljubica Ribić počinje u 19 sati u zgradi Općine.

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suorganizaciji s „Tribinom kajkavskoga spravišća“ iz Zagreba, danas organiziraju predstavljanje zbirke pjesama u prozi „Majurske pjesme“ autorice Zdenke Maltar. U programu će uz autoricu sudjelovati urednica Božica Pažur, te Valentina Šinjori i Denis Peričić, akademska glumica Ljiljana Bogojević, te voditeljica programa Lidija Zečević. U glazbenom dijelu nastupa sopranistica Darija Gazdek uz klavirsku pratnju Brigitu Kitner. Predstavljanje će se održati danas u 19 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“.

 

U varaždinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović danas u 18 sati bit će upriličena posthumna promocija zbirke pjesama autora Nine Čengića. Zbirka sabranih pjesama, koje je odabrao Goran Čolakhodžić, izlazi godinu dana nakon tragične smrti autora, koji je počeo pisati stihove još kao osmogodišnji dječak. O svome prijatelju i kolegi na promociji će govoriti umirovljeni profesor filozofije Ćiril Čoh, Čengićeve će stihove kazivati autorov prijatelj Goran Čolakhodžić, a glazbeno će događaj popratiti Darko Čengić. Ovaj kulturni događaj organiziran je u suradnji s obitelji pokojnog Nine Čengića i Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, a jedan od ciljeva svakako jest ukazati na potrebu zaustavljanja nasilja, sve prisutnijeg među mladima.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao radove na izmuljivanju jezera Trakošćan

  Radovi na izmuljivanju jezera Trakošćan idu svojim tijekom. Uvjerio se u to i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković koji je zajedno sa svojim suradnicima, a u pratnji domaćina, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, načelnika Općine Bednja Damira Poljaka te voditelja Vodogospodraskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijela Bunića obišao radove na izmuljivanju Trakošćan. Zahvalivši se na posjeti generalnom direktoru i županu, načelnik Općine Damir Poljak naglasio je značaj […]

  today07/07/2022 695

  0%