play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana 6. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

U Županijskoj palači održana je 6. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije na kojoj se između ostalog raspravljalo o Izvješću o radu Savjeta u 2002 godini a članovi savjeta su iznijeli i neke nove ideje te prijedloge koje bi išle u korist poboljšanja sigurnosti prometa na cestama Varaždinske županije.

Uz predsjednika Savjeta dr.sc. Zvonimira Sabatija te članove Savjeta, sjednici su nazočili i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić te Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Kako je pojasnio predsjednik Savjeta dr.sc. Zvonimir Sabati Savjet je tijekom izvještajnog razdoblja održao ukupno 3 sjednice, donesen je Plan rada te su tako utvrđene smjernice rada i aktivnosti za 2022 godinu.

Upravo izvješće za prošlu godinu pokazuje čitav niz konkretnih aktivnosti koje smo provodili sa PU varaždinskom, ili u suradnji sa HAK-om i stanicama za tehnički pregled vozila. Naravno, redovito nas prate i s nama surađuju službe poput ŽUC-a i HC-a. Na sjednicama Savjeta redovito se razmatra kraća kvartalna i detaljno godišnja izvješća MUP-a o kretanju sigurnosti prometa na području PU Varaždinske. Uz to, Savjetu su predstavljeni planovi rada zimskih službi na svim kategorijama cesta na području Županije kao i planovi aktivnosti za pojačano praćenje sigurnosti na cestama svih službi (MUP, GSS, Hitna medicina, cestarske ophodnje, uoči ljetne turističke sezone, kada je na cestama Varaždinske županije sigurnost prometa dodatno ugrožena s obzirom da je to tranzitno područje za turiste. O tim operativnim planovima Savjet je dao pozitivno mišljenje. Razmatramo i nove inicijative i projekte , pa ćemo tako pokušati pokrenuti jednu jedinstvenu akciju u suradnji s PU varaždinskom u smislu prevencije, odnosno zaštite biciklista u prometu. Na inicijativu PU varaždinske preventivno bi se upozoravali biciklisti koji u toku noćne vožnje nisu dobro označen, odnosno nisu dovoljno vidljivi drugim sudionicima u prometu. Biciklisti bi dobivali zaštitne prsluke. Jedna od novih aktivnosti bi bilo i sudjelovanje HAK-a koji se odnosi na edukativno-preventivne akcije, a tiču se vrtićke djece i učenika osnovnih škola.” – rekao je Sabati.

Danijel Posavec, voditelj poslova prometne policije PU varaždinske je rekao kako je prošla godina za Varaždinsku županiju bila specifična što se tiče broja prometnih nesreća. „Nažalost imali smo poveći broj prometnih nesreća sa poginulim, odnosno teško stradalim osobama. Svi se još sada sjećamo teške nesreće poljskih hodočasnika u kojoj je poginulo dvanaest ljudi. Na svima nama je da koliko možemo pripomognemo da se takve nesreće izbjegavaju, stoga uvijek apeliram na vozače da paze na brzinu, poštuju znakove i ne voze pod utjecajem alkohola” – rekao je Posavec.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Kandidati Domovinskog pokreta za župana Varaždinske županije i gradonačelnika Varaždina

  Politička stranka Domovinski pokret u Atriju Staroga grada predstavila je kandidate za gradonačelnika Varaždina i župana Varaždinske županije. Da je vrijeme za promjene i da građani trebaju izaći na lokalne izbore jer je dosadašnja izlaznost bila relativno mala poručio je na početku press konferencije saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica najavivši kandidate Domovinskog pokreta za skorašnje lokalne izbore. Kandidat za župana Varaždinske županije Domovinskih pokreta je Darko Novoselec, a […]

  today23/03/2021 84

  0%