play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljene dvije sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, svečana i radna

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj su u petak, 3. prosinca najavili svečanu a zatim i sedmu, radnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Svečana sjednica povodom blagdana svetog Nikole – Dana grada Varaždina bit će održana u u ponedjeljak, 6. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu a počet će  u 18 sati uz izravan prijenos lokalne televizije te na službenim digitalnim kanalima grada.  Na sjednici će nakon prigodnih govora domaćina i uzvanika  biti uručena javna priznanja Grada Varaždina. Svečani program posvećen varaždinskom skladatelju Ivanu Padovcu izvest će varaždinski umjetnici Sofija Cingula, mezzosopran i Darko Rušec na gitari, a riječ je o program za koji će i sami primiti javno priznanje.

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u najavi radne sjednice koja će biti održana 10. prosinca u 11 sati u varaždinskom kazalištu posebno je istaknula važnost donošenja proračuna Grada Varaždina za slijedeću godinu. Osim toga najavila je točke dnevnog reda o učlanjenju Varaždina u Europsku biciklističku federaciju, izvješće o provedbi plana gospodarenja otpadom,  dokumente neophodne za funkcioniranje sustava civilne zaštite te odluku o financiranju političkih stranaka. Na dnevnom redu ponovo će se naći i tematika varaždinskog  kazališta jer je previđena točka davanja suglasnosti na prijedlog izmjene i dopuna varaždinskog kazališta. „Uskoro ćemo imati i posebnu konferenciju za medije samo oko novosti vezanih za proračun grada za slijedeću godinu.“ – na kraju je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

Gradonačelnik Bosilj naglasak je također stavio na donošenje proračuna za slijedeću godinu  te izmjenu odluke o porezima. „Prirez više nije 10, već 7,5 posto, a porez na potrošnju više nije 3 nego 2 posto., dakle smanjujemo porezna opterećenja prema našim građanima.“ – rekao je gradonačelnik Bosilj najavivši usvajanje konsolidiranog proračuna teškog gotovo 550 milijuna kuna. „Sam gradski proračun je stotinjak milijuna kuna manji, a u njemu je glavni prioritet projektiranje u prvoj polovici godine za što izdvajamo 5 milijuna kuna kako bismo imali gotove projekte s kojima ćemo moći aplicirati na nacionalni program otpornosti  i program konkurentnost i kohezija.“ – rekao je između ostalog gradonačelnik u najavi radne sjednice gradskog vijeća spomenuvši realizaciju projekta kučanske rampe i dogovor sa Hrvatskim vodama oko uređenja nasipa, šetnice i biciklističke staze  uz Plitvicu.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Uklanja se otpad odbačen u okoliš u Sajmišnoj ulici

  U Sajmišnoj ulici u Varaždinu u tijeku je uklanjanje otprilike 1.330 kubika nelegalno odbačenog, pretežito građevinskog otpada, na površini od 4.000 m2 kojeg su neodgovorni pojedinci tijekom dužeg vremena odlagali u okoliš. Odlagalište otpada - Krči koje se nalazi na utvrđenoj lokaciji na zemljištu u vlasništvu Grada Varaždina u Sajmišnoj ulici, sukladno smjernicama MINGO-a predstavlja “divlje” odlagalište. Grad Varaždin je navedenu lokaciju prijavio na Javni poziv za neposredno sufinanciranje uklanjanja […]

  today11/07/2023 16

  0%