play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena 6. sjednica Županijske skupštine

U atriju Županijske palače danas je najavljena 6. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u srijedu, 20. srpnja ove godine u Skupštinskoj dvorani županijske palače u Varaždinu s početkom u 09:00 sati. Prije same sjednice županijski vijećnici te predstavnici medija obići će dvorac Šaulovec , budući Europski centar za darovite – centri izvrsnosti Varaždinske županije. Naglasio je to u uvodu predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, koji je i tom prilikom najavio te obrazložio teme o kojima će vijećnice i vijećnici raspravljati na sjednici. Uz predsjednika Križanića je konferenciji za medije nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Tako će vijećnice i vijećnici raspravljati te glasati o prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja Varaždinske županije za 2022. godinu, Prijedlogu Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za 2021. godinu, o Prijedlogu izmjena programa javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi za 2022. godinu, zatim o Programu dodjele potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini, o Prijedlogu odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje za financiranje kapitalnog projekta Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin. Također će raspravljati o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Varaždinske županije, te o Prijedlogu odluke o prihvaćanju projekta uređenja djela podruma Županijske palače u Centar za posjetitelje kao i o drugim temama. „Prijedlog je da se ove godine nagrada za životno djelo posthumno dodijeli Marijanu Kostanjevcu, zatim Lovačka udruga Fazan je predložena za dobivanje Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu, kao i 5. BOJNA 1. A BRIGADE ZNG „TIGROVI“-preteća PUMA. Isto takvu nagradu trebao bi dobiti ugledni i poznati novinar Martin Lukavečki, dok bi Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili sportski djelatnik, odnosno uspješni trener Enes Garibović te DVD Hrženica koja ove godine slavi 150 godina rada i djelovanja. Izmjenama i dopunama, Proračun Varaždinske županije predlaže se povećati s 307 mil. kn na 339,5 mil. kuna. Naime, rezultat poslovanja u 2021. godini je završio pozitivno, s pozitivnim rezultatom 4,5 milijuna kuna. Ovaj rezultat kao i akumulirani višak prihoda će rezultirati izmjenama i dopunama proračuna planiranim rebalansom, čime će se do kraja godine osigurati sredstva za dovršetak započetih investicija, od kojih dodatno skoro 16 milijuna kuna ide u zdravstvene objekte, zatim će se investirati u područje obrazovanja u vrijednosti 5 milijuna te će se čak pedeset posto povećati inicijalna sredstva u poticanju poljoprivredne proizvodnje” – rekao je predsjednik Županijske skupštine. „U okviru prijedloga odluke o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije idemo u podizanje dohodovnog cenzusa po članu kućanstva koji bi se povisio na 70% proračunske osnovice za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa” – istaknuo je Križanić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinska županija prvi put ima strateški dokument – vijećnici usvojili Plan razvoja do 2027. godine 

  Plan razvoja Varaždinske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine jednoglasno je usvojen danas na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su vijećnici jednoglasno usvojili i pokretanje IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Varaždinske županije, prihvatili proširenje djelatnosti Opće bolnice Varaždin, donijeli odluku o prihvaćanju projekta uređenja Osnovne škole Ludbreg te prihvatili i niz drugih odluka i izvješća.   - Varaždinska županija sada prvi put ima svoj Plan […]

  today28/02/2023 65

  0%