play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena 5. sjednica Županijske skupštine, dvadeset točaka naći će se na dnevnom redu

U atriju Županijske palače danas je najavljena 5. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u srijedu, 18. svibnja ove godine u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu s početkom u 09:00 sati.

Teme i točke dnevnog reda, a biti će ih ukupno dvadeset o kojima će se raspravljati, predstavio je i obrazložio predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, a uz njega je konferenciji za medije nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Tako će vijećnici između ostalih tema na predstojećoj sjednici raspravljati o Izvješću o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova za 2021.godinu kojima je osnivač Varaždinska županija, o Izvješću o prošlogodišnjem radu i poslovanju Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, kao i o poslovanju Doma za žrtve obiteljskog nasilja – Utočište Sveti Nikola te Izvješću o radu Crvenog križa za 2021. Raspravljati će se i o zamjeni poda u sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Vidovec.

Pod je devastiran i više nije moguće održavati nastavu iz tjelesnog odgoja, a znamo da u Vidovcu djeluje i rukometni klub koji se natječe u prvoj ligi. Kandidirali smo projekt na natječaj za sredstva iz Ministarstva turizma i sporta. Dobijemo li, koristit ćemo ta sredstva, a ako ne, projektantska cijena je 1,5 milijuna kuna, te ćemo onda taj zahvat napraviti iz decentraliziranih sredstava” – rekao je predsjednik Županijske skupštine.

U dvanaest škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a to su osnovne škole Klenovnik, Maruševec, Ivanec, Ludbreg, Petrijanec, Sveti Đurđ, Trnovec, Vinica i Sračinec te Elektrostrojarska, Gospodarska i Strojarska i prometna škola, radit će se projekt solara, informirao je sve prisutne Josip Križanić.
„Taj projekt je sufinanciran u iznosu o
d preko 299 tisuća eura iz programa EU, dakle nešto više od 2,2 milijuna kuna, dok će se razlika do ukupne vrijednosti projekta od 2,8 milijuna kuna osigurati iz decentraliziranih sredstava. Ta bi se sredstva trebala vratiti u dvije do tri godine. To je sasvim sigurno dobar posao.”– naglasio je predsjednik Skupštine Križanić.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  “Put emocija” i ove godine u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu

  U Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin održan je glazbeno poetski program pod nazivom Put emocija u organizaciji udruge Ritam misli iz Varaždina. Udruga Ritam misli od 2018. godine okuplja glazbenike i pjesnike iz Hrvatske i Slovenije u programu Put emocija koji se izvodi kao znak pažnje i ljubavi prema korisnicima Doma. I ove, 2023. godine pjesnici i glazbenici su svojom poezijom riječi i zvuka obogatili jedno poslijepodne korisnicima […]

  today08/03/2023 30

  0%