play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina

Konferencijom za novinare u palači Patačić, u srijedu 21. lipnja 2023. godine Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina najavili su 3. sjednicu Gradskog vijeća koja će biti održana srijedu 28. lipnja 2023. godine u velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu s početkom u 15 sati.

Predsjednik vijeća Lovro Lukavečki najavio je redovnu sjednicu s dnevnim redom od 19 točaka. Kao najvažnije istaknuo je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu kojim se konačno staje na kraj uništavanju novoobnovljenih varaždinskih ulica. Najavio je i ispravak proračuna za 2023. godinu te izvješća o radu varaždinskih gradskih ustanova za 2022. godinu. Posebno je upozorio na Prijedlog rješenja o imenovanju Odbora za mlade Gradskog vijeća na kojeg će se pozivati i predstavnici Centra za mlade P4, Savjeta mladih, Dječjeg Gradskog vijeća. Očekujem konstruktivnu sjednicu, konstruktivnu raspravu i mislim da to od nas u konačnici očekuju i sami građani. -rekao je pred novinarima Lovro Lukavečki.

Zamjenik gradonačelnika Marković također očekuje najviše rasprave o novoj Odluci o komunalnom redu: „Upravo je završilo savjetovanje o prijedlogu odluke na kojem smo dobili tridesetak prijedloga i primjedbi koje će obraditi naše službe u komunalu. Vijećnici će imati više od tjedan dana da pregledaju te prijedloge. Što se pak tiče ispravka proračuna radi se tek o ispravljanju nomotehničke greške u preambuli proračuna što nema veze sa suštinskim sadržajem proračuna pa sve insinuacije nemaju nikakvog smisla.” – objasnio je Marković i izvijestio da se građani najviše žale na česta prekopavanja ulica. Zamolio je za razumijevanje od strane sugrađana za prekopavanja ulica jer, primjerice Termoplin mijenja mrežu staru 30 i više godina.

Kada se krene u kompletnu obnovu ulica koje planiramo, a tu su i Trenkova i Istarska, bit će to jedan bolji, novi grad. Novom odlukom o komunalnom redu dodatno ćemo postrožiti uvjete za izvođenje tih radova tako da se više neće kasnije moći raditi prekapanja a da se kasnije kvalitetno ne sanira ulica. -izjavio je Marković koji također očekuje konstruktivnu raspravu na sjednici: Bilo je do sada previše negativnih tonova, sada je zaista vrijeme da se radi. Pripremamo mnogobrojne projekte. Apeliram na sve u gradskom vijeću i čimbenike u politici da se zajednički upregnemo u rješavanje problema ovog grada.- zaključio je Marković konferenciju za novinare kojom je najavljena slijedeća sjednica gradskog vijeća.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nagrađeno 13 varaždinskih djelatnika u turizmu

  Prigodnom svečanošću i dodjelom priznanja u palači Herzer, završila je ovogodišnja akcija Turističke zajednice grada Varaždina „Čovjek- ključ uspjeha u turizmu“. Nagrađeno je 13 djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti, a priznanja im je uručio gradonačelnik Varaždina i predsjednik TZGV-a dr.sc. Neven Bosilj. Čovjek - ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice kojem je cilj isticanje doprinosa pojedinca koji svojim predanim radom u turističkom […]

  today29/12/2023 19

  0%