play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljen program Adventa u Varaždinu

U kući djeda Mraza, u petak 11. studenog 2022. održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth te predstavnici suorganizatora direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik i direktorica agencije PR Lady Martina Pakšec.

Advent u Varaždinu održava se pod sloganom „Toplina zime“ i trajat će od 23. studenoga 2022. do 5. siječnja 2023. godine. U prigodno ukrašenom središtu grada, na osam lokacija, bit će održano 110 programa, a po prvi puta održat će se program i uz rijeku Dravu.

Pored raznovrsnih programa, posjetitelji ovogodišnjeg Adventa moći će uživati i u do sada najraznovrsnijoj gastro ponudi na glavnom gradskom trgu – Korzu, Trgu Miljenka Stančića na kojem je novost Snježni paviljon te će moći i kupiti prigodne poklone, božićne ukrase i suvenire na Trgu slobode i Franjevačkom trgu.

Uz Dan grada i blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2022. godine na Korzu će biti održana dva koncerta popularnog Jacquesa – jutarnji „Kad si sretan“ namijenjen najmlađima te večernji za nešto starije Varaždince. Koncerti će se održavati i svake adventske subote, a na Korzu će se, na velikom ekranu moći pratiti i nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Novost na Korzu je i retro karusel.

Svakog će adventskog vikenda, pa sve do Nove Godine i na Trgu Miljenka Stančića nastupati popularni izvođači, a na Kapucinskom trgu i ove godine postavljena je „Ledena čarolija“ – veliko klizalište s popratnim sadržajima koje će biti otvoreno od 25.studenog 2022. do 15. siječnja 2023 godine.

Zanimljiv program pod nazivom „Od kulture do (kreativne) avanture“, pripremile su i varaždinske udruge i institucije u kulturi, koje će od kraja studenog i tijekom cijelog prosinca u palači Patačić održati 25 različitih kreativnih, besplatnih ekološko-edukativnih radionica. Susjedna zgrada Županijske palače, već tradicionalno, bit će ukrašena adventskim kalendarom.

„Izrazito smo zadovoljni dosadašnjom promocijom Adventa u Varaždinu. Objave na društvenim mrežama prikazane su više od pol milijuna puta i vidjelo ih je više od 250.000 korisnika. U blagdanskom uređenju grada vodilo se računa da ukrasi i rasvjeta bude ekološki prihvatljiva i energetski održiva, a da se pritom ne izgubi blagdanski ugođaj i prigodno ukrasi Grad.“ – istaknula je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, dodavši kako su uloženi veliki napori da varaždinski Advent i ove godine bude jedan od najromantičnijih, najzabavnijih i najsadržajnijih Adventa u Hrvatskoj.

„ Za dva tjedna počinje Advent u Varaždinu koji nudi bogatstvo sadržaja, a uz to smo i štedljivi ove godine budući da je sva rasvjeta led rasvjeta te će samo centar grada biti osvijetljen po noći, a rasvjeta na prilaznim cestama će se gasiti u 23 sata. Svake godine imamo jednu novu atrakciju, ove godine je to karusel na glavnom gradskom trgu koji će odrasle vratiti u djetinjstvo, a djeca će stvoriti nove uspomene koje će ponijeti iz Varaždina.– kazao je Gradonačelnik i pozvao sve da se pridruže Varaždinkama i Varaždincima u jednom od nadaleko najljepših Advenata.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Načelnik Branimir Štimec potpisao ugovore za projekt „Zaželi biti zaposlena žena“

  Potpisani su ugovori za projekt „Zaželi biti zaposlena žena“ u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“. Treću fazu hvalevrijednog projekta provodi Općina Bednja zajedno s partnerima- Općina Vinica, Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin. Projektom je za područje Općine Vinica planirano zapošljavanje tri žena, a u trajanju od 6 mjeseci. Predviđeno je da svaka od njih […]

  today28/10/2022 46

  0%