play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljen bogat program manifestacije “Proljeće u Varaždinu”

Na prvi dan proljeća,  konferencijom za novinare u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, u palači Patačić, najavljen je bogat program manifestacija pod zajedničkim nazivom „Proljeće u Varaždinu“.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj najavio je ovu manifestaciju: Budući da popriličan broj naših sugrađana ne zna što nas sve čeka ovog proljeća, odlučili smo putem medija najaviti sve događaje u ožujku, travnju i svibnju. Postoje određene kritike da se ništa ne događa, pa ova konferencija demantira takve kritičare. – rekao je gradonačelnik i iz programa izdvojio nekoliko događaja. Već sutra, na Međunarodni dan šuma posadit će se drvored lipa u Biškupcu,   a već u srijedu na Svjetski dan voda postavit će se dvije nove slavine za vodu na igralištu u Istarskoj i na Banfici.  Gradonačelnik je pozvao građane u kazalište 30. ožujka kada će Zaklada solidarnosti Grada Varaždina imati humanitarni. Već 1. travnja , najavio je gradonačelnik, održat će se Obrtnički ulični sajam sa četrdesetak izlagača na Korzu i na Franjevačkom trgu. Gradonačelnik je najavio i tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja na izletištu Drava,  a od sportskih događaja istaknuo je humanitarnu utrku Grada Varaždina te Olimpijski festival dječjih vrtića te skakački miting na Korzu  „Varaždin jump“ 30. svibnja.

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth napomenule je da turistička zajednica tijekom godine prikuplja i objedinjuje različite informacije o manifestacijama u gradu. Cilj je da građani Varaždina i posjetitelji na jednom mjestu u svakom trenu mogu pronaći što se sve nudi u Varaždinu. U zajedničkom programu pod nazivom „Proljeće u Varaždinu“ tako se našlo pedesetak različitih događanja do 31. svibnja. Jelena Toth izdvojila je tek nekoliko od njih, predstavljanje knjige Anđe Marić „Maja revolucija u 365 dana“ u knjižnici, 24. ožujka festival Djeca pjevaju u dvorani Graberje, manifestacije u Muzeju anđela koji će u svibnju obilježiti 12 godina rada. Najavila je i koncert Dražena Zečića 9. travnja i predstavljanje instalacije Bučino ulje 14. travnja. Dan planeta Zemlja obilježit će se 22. travnja, 13. svibnja u Muzeju vatrogastva izložba o zaštiti šuma te 19. i 20. svibnja Gospodarski sajam. Sve te informacije bit će dostupne na web stranicama grada i turističke zajednice, tiskat će se i poseban letak.

Intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić, direktorica Parkova Jelena Sekelj, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik te direktor Gradskog muzeja Varaždin Miran Bojanić Morandini iznijeli su tada pojedinosti programa i manifestacija koje njihove institucije pripremaju u sklopu manifestacije „Proljeće u Varaždinu“. Konferenciji je bio nazočni zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Odana počast poginulim i preminulim antifašistima

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen kosturnice na Gradskom groblju u Varaždinu obilježen je Dan antifašističke borbe, a počast svim poginulim i preminulim antifašistima je u pratnji Husarske garde, a u ime varaždinske županije odala zamjenica župana Silvija Zagorec. Uz zamjenicu župana počast su odali i članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije na čelu s Milivojem Dretarom, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i zamjenik […]

  today21/06/2021 171

  0%