play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Na sastanku sa vatrogascima u Lepoglavi istaknute protupožarne aktivnosti i kapitalne investicije

Povodom mjeseca zaštite od požara, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić održao je sastanak s članovima Vatrogasne zajednica Grada Lepoglave i DVD-a Lepoglava, Kamenica i Višnjica.

S obzirom da se u Hrvatskoj mjesec svibanj obilježava kao mjesec zaštite od požara, lepoglavski vatrogasci cijelog su mjeseca provodili niz aktivnosti usmjerenih na upozoravanje od opasnosti od požara.

Jedna od češćih opasnosti svakako je loženje vatre na otvorenom, te je tom prilikom istaknuto kako su građani dužni pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe te poduzeti određene mjere predostrožnosti. Dodajmo da su, s obzirom da su za određene periode u godini donesene odluke o zabrani paljenja na otvorenom, građani dužni iste i poštovati.

Uz spomenute protupožarne aktivnosti, na sastanku je bilo riječi i o financijskoj podršci Grada Lepoglave za redovno djelovanje vatrogasaca, kao i o kapitalnim investicijama.

Tako Grad Lepoglava za djelovanje i osnovnu opremu vatrogasaca ulaže 138.700,00 eura, od toga 65.260,00 eura ide na osnovno djelovanje, 55.745,00 eura za učešće u kreditu vozila DVD Lepoglava, 7.965 eura kredita za kombi vozilo DVD-a Kamenica, dok za nabavku sirene za DVD Višnjica izdvaja 6.700 eura.

Što se pak tiče kapitalnih investicija, tu zasigurno vrijedi spomenuti da je započeo projekt “Energetske obnove zgrade DVD Višnjica” vrijedan preko 530 tisuća eura. Zatim, završena je druga faza izgradnje Vatrogasnog doma DVD Kamenica vrijedna 110 tisuća eura, a trenutno se priprema dokumentacija za natječaj za EU sredstva za projekt izgradnje Vatrogasnog centra DVD Lepoglava vrijedan oko 2,5 milijuna eura.

Dodajmo da je Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave ove godine prigodno obilježila 30. obljetnicu osnutka, a da se ulaže i u znanje vatrogasaca, pokazuje velik broj vatrogasaca osposobljenih za časnička zvanja.

Grad kontinuirano ulaže u vatrogasce upravo iz razloga što samo dobro opremljeni, osposobljeni i visoko motivirani vatrogasci mogu obavljati svoju dužnost. Mogu sa zadovoljstvom potvrditi da je takav slučaj i u Lepoglavi i zbog toga veliko hvala svim našim vatrogascima koji dobrovoljno ulažu svoje vrijeme u svrhu zaštite ljudi i imovine – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Treba napomenuti kako u Vatrogasnoj zajednici Grada Lepoglave djeluje DVD Lepoglava, osnovano 1898. godine i koje trenutno broji 98 članova. Zatim, DVD Kamenica koje je osnovano 1940. godine i broji 80 članova, DVD Višnjica osnovano 1951. godine i koje je jedno od većih vatrogasnih društava i broji 127 članova. Uz ova tri vatrogasna društva, u Vatrogasnoj zajednici djeluje i DVD Kaznionica Lepoglava koje je osnovano 1950. godine i broji 116 članova te su svi članovi zaposlenici Kaznionice.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinske Toplice finalist u izboru malih gradova koji imaju najbolje uvjete za razvoj gospodarstvo

  I ove je godine u organizaciji Jutarnjeg lista, Gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos održan je izbor najboljih gradova u Hrvatskoj u nekoliko kategorija, a nagrade „Najbolji grad 2021.” dodijeljene su u četvrtak u Novom Vinodolskom. U završnicu izbora malih gradova koji imaju najbolje uvjete za razvoj gospodarstva, uz četiri grada otočna grada – Hvar, Krk, Mali Lošinj i Komižu, ušao je i jedan grad s kontinenta, a to su Varaždinske Toplice. […]

  today22/10/2021 74

  0%